Maghiarii din România sunt „educati” sa se simta straini in Romania si...

Maghiarii din România sunt „educati” sa se simta straini in Romania si sa ceara „autonomie”!

0 133

Proiectul politic al Fidesz-ului de a concepe toţi maghiarii din lume ca membrii ai unei singure naţiuni ungare ametzeste în continuare comunităţile ungureşti de peste hotarele Ungariei în a-şi „construi” propria lor „societate” – o societate maghiaro-secuiascaparalela prin care UDMR ţine legături nefiresc de strânse cu Ţara Mamă, unde problemele lor sunt rezolvate pe cât se poate…prin presiuni asupra guvernarii Dragnea,tot mai stearsa in acest artificial areal minoritar! 
Cea mai mare parte a maghiarilor din România devenind atat de usor şi cetăţeni ai Ungariei,imping comunităţile maghiare  sa se integreaze tot mai mult în circuitul cultural şi financiar din Ungaria, primind sprijin subteran din partea guvernului maghiar.

Actualmente nu prea există vreo organizaţie „civilă sau religioasă maghiară” din România, care nu ar beneficia de ajutorul Budapestei.
Si sa sugi la doua „mame”, este cel mai avantajos Proiecte pentru tinerii intreprinzători, pentru asociaţiile familiale sau pentru construirea centrelor şcolare cu internat, pentru şcolile „ceangăilor” – un fel de „reconversie” la maghiarism – ,sunt proiecte subterane prin care maghiarii din România sunt „educati” sa se simta straini in Romania si sa ceara „autonomie”, o adevarata coloana a 3-a!

Legăturile antiromanesti dintre maghiarii de aici au devenit aşa de strânse incat preşedintele Ungariei participă la evenimentele culturale maghiare din Transilvania de parcă ar fi undeva în judeţele Baranya, Békés sau Csongrád.Si unde este primit ca si Horthy odinioara,cu cetateni romani in uniforma de huszari si garzi calare!!
De exemplu preşedintele Ungariei, Ader János a participatcu ceva vreme in urma la concertul  filaromonicii de copii  de la Vlăhiţa, o comună situată între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc.Preşedintele Hu. a sosit în comună cu soţia, comportându-se exact ca Horthy odinioara,dar si omagiat ca atare!


Concertul Filarmonicii de Copii din Vlăhiţa

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.