Măgării cu tehnocraţi si promovarea unui mediu toxic pentru Aeroportul Brasov!!

Măgării cu tehnocraţi si promovarea unui mediu toxic pentru Aeroportul Brasov!!

2 786
In luna decembrie 2015, s-a defășurat la Brasov o dezbatere (asa zis ,publică) menită să desemneze noi situri Natura 2000.  Printre propuneri a fost, culmea, şi constituirea un nou si inexplicabil sit pentru castor, tocmai… la 600 de metri de gardul viitorului aeroport de la Ghimbav, inexistent  pe siteul Coaliției Natura 2000
De mentionat, castorii, disparuti de peste un secol din Romania, fusesera readusi din Germania unde faceau prapad, – vreo 20 perechi  – la Fagaras, populand Oltul mijlociu, ca sa salveze specia…
În componența romano-germana, hop si Fundația  Pro Park, cu dl. Christoph Promberger pe post de trezorier al fundației (un personaj cel putin controversat) și pe d-na Erika Stanciu, membru fondator a Fundației și actualmente Secretar de stat la Ministerul Mediului. absolventă a Facultății de Silvicultură  de la Universitatea Transilvania Brașov.Erika Stanciu ss mediu
Interesant este că, în iunie 2015 d-na Stanciu susținea o „interesantă” prelegere în cadrul „Săptămânii Ariilor Protejate” cu tema: ,,Ce înseamnă restricționarea activităţilor pe suprafeţe întinse?” (Se încadrează și aeroportul la această categorie?). Nu-i așa că lucrurile încep să se lege? Devin și mai strânse prin intrarea în ecuație a celebrei Fundații Carpaț fondată de nu mai puțin celebrii soți Christoph și Barbara Promberger.
În ultimii ani Fundația are la activ o serie de proiecte ,,grase” cu …Universitatea Transilvania Brașov. Intre acestea, Conservare prin sprijinirea proceselor naturale în pădurile și mlaștinile de lângă Prejmer Hărman„.
Proiecte vechi de aproape 35-40 de ani cand problema poate ca… era de actualitate. Acum acest proiect are „Nașii europeni”, care au dăruit 885.731 euro, reprezentând 69,96 % din valoarea totală a proiectului, iar soacra mică… Ministerul Mediului care a venit restul de 30%. Cum dracu de se „miros” acesti guzgani de lipait/ciugulit fonduri  europene… cu mijocire romaneasca, mai Binomule?
Un alt proiect al acestei Fundații cu finanţare europeana vizeaza „măsuri  la nivel naţional !!” pentru speciile Castor fiber, Lutra lutra şi Mustela lutreola adica Castor, Vidra si Nurca rozatoare ce au prostul obicei de a se înmulți foarte repede sub oblăduirea iubitorilor de … specii. pista-aeroport BV tIar, în timp, castorii și rubedeniile lor pot deveni o armă politică redutabilă. Aceste grupuri de mamifere, mici dar sprintene, au… rolul lor civic deloc neglijabil, sub scutul universitar-guvernamental, in Dezvoltarea zonei economice Brașov Nord Centru in Tronsoanele restante ale Ocolitoarei Brașovului si anumite terenuri bune pentru construirea de zone rezidențiale.
Tabloul este întregit prin faptul că la ora actuală Fundația Carpați derulează un nou și interesant proiect, denumit COREHABS (Coridoare ecologice pentru habitate și specii în Romania), cu o valoare de peste 1 milion de euro în parteneriat cu, ce să vezi, Universitatea Transilvania Brașov, condusă de fostul Decan al Facultății de Silvicultură, Ioan Vasile Abrudan.
Nu va e rusine, ma tehnocratilor, sa 
blocati  astfel investiţii fundamentale pentru braşoveni şi economia întregii regiuni ? (dupa un comentariu semnat de Mihai Costel)

COMENTARII

  1. ddr: Da e adevarat , dar la ce iti fooseste daca esti din Fagaras?Sa se planga aia din Delta…
    Voi aveti grija de Valea Berivoiului,cand se varsa in Olt,ca acolo fac castorii praguri…

  2. Ion Dianu,Fagaras
    …este adevarat ca in prezent numarul castorilor de pe Olt si Mures a trecut de cateva mii?
    este adevarat ca au fost „introdus” pe blat cateva colonii de de castori si
    in Delta Dunarii – „unde nu au existat niciodata !!”- si unde in 10 ani vor face prapad?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.