Magarie la nivel inalt in Parlament

Magarie la nivel inalt in Parlament

0 177

In plina criza, parlamentarii au cheltuit sute de mii de lei pe ghilotine, fierastraie portabile, etichete autoadezive si multi alti asemenea „stropi” care se strang intr-o mare de cheltuieli inutile intru batjocura celor care i-au ales.
Haideti sa incercam si sa luam la rand cateva din aceste dovezi de nesimtire.
Astfel, deputatii si-au tras intr-o veselie cravate si camasi de aproape cinci mii de lei. De ce au facut-o nu pot intelege pentru ca orice soi de camasa si-ar pune pe ei, imediat apare, din transpiratia grasimii acumulate la bufetul cu preturi simbolice, emblema minciunii. Iar cravate care sa se innoade singure, ca sa le stea bine, nu vor putea avea niciodata, pentru ca au degetele formate doar pentru inhatat bani.
Potrivit site-ului de achizitii publice, e-licitatie.ro, mult mai scumpe au fost insa etichetele autoadezive. Pentru acestea, Camera Deputatilor a cheltuit peste 21 de mii de lei. Unde naiba aveau nevoie de asa ceva? S-ar parea ca multi deputati si-au plasat asemenea etichete autocolante imprejurul penisului – la multi parlamentari acesta s-a transformat in simplu aparat de urinat, pe care il cauta cu oglinda la buda din cauza burtii – sau, in cazuri feminine, pe Muntele lui Venus.
Cam aceeasi suma a fost alocata si pentru cumpararea mai multor drapele, ca doar parlamentarii nostri se trezesc uneori din somnul imbuibarii si suficientei intepati de albina patriotismului.
Si cum cladirea parlamentului are nevoie deja de lucrari de renovare, numai din banii Camerei Deputatilor s-au cheltuit 355 de mii de lei. Ciudat cum pentru ditamai hardughia veche de doar vreo 20 de ani sunt necesare lucrari de renovare, iar pentru blocurile in care stau cel putin o treime dintre romani, vechi de 40 – 50 de ani, ca sa nu mai amintim cele istorice sau cu bulina, nu se gasesc bani.
Daca mai adaugam si fondurile pentru un sistem de arhivare si acces la posta electronica, ajungem la un total de aproape jumatate de milion de lei, bani cheltuiti in iulie. Asta inseamna cinci miliarde lei vechi.
Nici nu a inceput bine august, si iata ca deputatii au cheltuit deja alte 12 mii de lei. Potrivit site-ului e-licitatie.ro, 1.700 de lei au fost dati pe un „fierastrau portabil de taiat teava la pozitie”, iar de restul s-a cumparat o ghilotina pentru hartie. Doamne, la ce le-or fi trebuind astea? Li s-au ingrosat unghiile mai ceva ca obrazul si nu mai au unde sa le taie?
In iulie, senatorii au fost ceva mai economi decat deputatii, probabil pentru ca sunt mai putini si se uita mai usor unul la burta celuilalt. Au cheltuit 11 mii de lei pe traducatori si aproape 160 de mii de lei pentru servicii de telefonie mobila. Ce naiba mai cauta asemenea rahati in Parlament, daca nu stiu nici macar o limba straina, care sa le permita iesire demna in lume? Iar la telefonia mobila, de ce nu se impune o limita, restul urmand sa fie platita de cei care o depasesc?
La administratia prezidentiala, cei mai multi bani, peste o jumatate de milion de lei, au fost daþi pentru modernizarea unui tablou electric. Cea mai costisitoare lucrare a fost cea de reconditionare a Bisericii Palatului Cotroceni – peste 330 de mii de lei. In naivitatea mea ma gandesc ca acel tablou electric mai are in componenta, inafara de ce stiu eu ce dulii, si Cina cea de Taina, modernizata si plasata intr-un disco cu fitze, cu Iisus pe post de dosc-jockey. In ce priveste reconditionarea bisericii, la ce foloseste? O fi sapat familia Basescu Traian santuri prin lespezi, tarandu-se spre altar?
In plus, la presedintie este in desfasurare o licitatie pentru construirea a 10 garaje si doua anexe, in valoare de 210 mii lei. Gasca mare de masini pe acolo, si niciuna cu statut de boschetara, sa stea si pe afara!
Iar in topul cheltuielilor este si Ministerul Turismului, unde este nevoie de 10 laptopuri. Este drept ca banii, peste 60 de mii de lei, vin din fonduri europene, cu accesare imediata, nu ca la tarani sau alti mici intreprinzatori. In plus, alþi 350 de mii de lei, de data aceasta de la buget, sunt pregatiti pentru o campanie de promovare turistica la nivel national. Ca doar acest minister este cat se poate de sufleteste legat de gandacul de bucatarie de la Cotroceni.
Ma intreb ce o fi in sufletul dumneavoastra cand va duceti la culcare, poate pe jumatate flamanzi, cu copii care viseaza nu luna de pe cer, ci un pranz mai gustos si haine ceva mai de doamne ajuta pe nevasta si o lingurita de dulceata la desertul vietii, dupa ce auziti de aceste cheltuieli la cei pe care i-ati ales sa va conduca si-si umfla doar burdihanele si buzunarele lor, nu visati cumva vremurile cu haiducie?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.