MAE recomanda romanilor sa paraseasca Siria

MAE recomanda romanilor sa paraseasca Siria

0 99

Ministerul Afacerilor Externe a emis marti o alerta de calatorie prin care recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in Siria, iar celor aflati deja acolo, sa paraseasca tara, in contextul violentelor din ultimele zile, care au dus la moartea a sute de civili.
„Avand in vedere deteriorarea situatiei de securitate din Siria, Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile in aceasta tara iar celor care se afla deja in Siria sa paraseasca zona folosind cursele aeriene comerciale, inca disponibile”, precizeaza MAE.
In ultimele zile mai multe autostrazi importante, inclusiv Tartous-Latakia, Latakia-Alep, Homs-Alep si Damasc-Iordania au fost temporar inchise din cauza demonstratiilor.
Legaturile de comunicatie in Siria pot suferi unele intreruperi sau limitari.
Exista, de asemenea, riscul de producere de atacuri teroriste in locuri publice.

Cetatenilor romani li se recomanda sa evite total, in aceasta perioada, deplasarile in localitatile Daraa si Lattakia si, in general, in regiunea de sud a Siriei, in apropierea frontierei cu Iordania.
Totodata, MAE recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile la granita cu Irak.
Cetatenii romani care se afla in Siria sunt sfatuiti sa se adreseze Ambasadei Romaniei la Damasc si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand astfel propriile coordonatele pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.
Acestia sunt sfatuiti cu insistenta de MAE sa isi incheie asigurari de calatorie, medicala si de viata.
Recomandarile pentru romanii din Siria:
• Sa respecte cu strictete anunturile si recomandarile autoritatilor locale;
• Sa evite zonele aglomerate, in care se desfasoara mitinguri, manifestatii publice si sa nu foloseasca in aceste zone sau in apropierea institutiilor publice aparatura fotografica sau video;
• Sa urmareasca mass-media locala pentru a afla care sunt zonele in care se desfasoara actiuni de protest pentru a le putea evita;
• Sa evite circulatia pe timp de noapte, indiferent de zona;
• Sa respecte traditiile si obiceiurile locale;
• Sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.