Madalin Voicu a predat vioara Stradivarius

Madalin Voicu a predat vioara Stradivarius

0 103

Controversata vioara Stradivarius, cumparata de statul roman pentru maestrul Ion Voicu, in 1956, a fost predata Ministerului Culturii si Cultelor. Vioara in cauza a facut obiectul unei lungi dispute, urmasul lui Ion Voicu, Madalin, sustinand ca detine un act de proprietate.


Ministerul Culturii a precizat ca vioara a fost cedata maestrului pe perioada vietii, ea fiind de fapt proprietatea statului roman. Vineri, in jurul orei 11, reprezentantii Fundatiei Internationale Ion Voicu au predat Ministerului Culturii instrumentul, evaluat la 3 milioane de EURO (Madalin Voicu a sustinut ca valoarea ar fi de 1 milion de EURO).


La predarea pretiosului obiect au participat si reprezentanti ai Muzeului National de Arta , care au preluat vioara spre a o depozita la muzeu, unde va fi expertizata.


Indiferent de intarzierea cu care Madalin Voicu a reactionat, indiferent de conditiile puse Ministerului, este de apreciat ca bunul nu s-a facut nevazut asemeni atator obiecte de patrimoniu si a ajuns in mainile proprietarului de drept, statul roman.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.