Macelarii lui Boc numara coastele bugetului

Macelarii lui Boc numara coastele bugetului

0 81

Daca bugetul ar fi putut tipa de durere ar fi acoperit deplin guitatul godacilor taiati de Craciun anul asta in toate gospodariile patriei. Nu taranii care nesocotesc traditional reglementarile europene de asomare a porcului sunt marii sacrificatori ai sezonului ci guvernantii. Asistata de micutul macelar Boc, echipa guvernamentala si-a impartit nu doar ministerele, agentiile si regiile ci si ciozvartele pe care le vor hacuit din trupul bugetar. Care nu se anunta deloc matahalos, dupa guvernarea liberala. Ba s-ar putea sa fie pe alocuri costeliv rau. Asa ca, dupa transarile planuite de noii guvernanti, va arata chiar anorexic.
Desi inca nu se cunoaste cu siguranta cat trage la cantar bugetul in viu, transatorii lui Boc stiu deja care anume parti nu se vor mai regasi pe masa consumatorului de rand. Majorarile salariale de 50% ale profesorilor pleaca primele din farfurie. Nici adaosurile la pensii nu vor aparea in meniul din 2009, desi ambele cresteri au fost votate de catre Parlamentul precedent si promulgate de seful statului. Cuantumul alocatiilor pentru mame – fie o suma fixa, fie 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni – asteapta si el estimarea bugetara din raportul Ministerului Finantelor.
Previziunile sunt insa sumbre. Dezosat de toate minciunile guvernamentale debitate in campania electorala, porcul bugetar se anunta rahitic rau. Singura consolare previzibila este ca va putea fi prezentat in primavara drept miel de Pasti.
Boc si echipa pedelisto-pesedista pe care o conduce lucreaza deja la explicatii pentru momentul cand vor deschide usa cotetului bugetar si vor descoperi ca animalul ingrasat fortat in ajunul alegerilor nu e nicidecum obez. Vor da vina pe liberalii lui Tariceanu pentru ca le-au lasat mostenire un buget subponderal si cu asta basta. Traditia romaneasca a minciunilor umflate in prag de alegeri e la fel de puternica si perena precum injunghiatul de Ignat. E de asteptat chiar sa fie ovationati ca pastratori de datini.
In materie de proverbe, ai lui Boc isi pot chiar aroga paternitatea unei mici inovatii. Promitand fara acoperire in campanie, n-au vandut doar pielea ursului din padure. Au reusit sa arvuneasca soricul porcului din cotet.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.