Maafaka Ravelona a adus Madagascarul la Brasov

Maafaka Ravelona a adus Madagascarul la Brasov

Maafaka Ravelona a crescut in a patra insula ca marime din lume, situata in Oceanul Indian, in apropierea coastei de est a Africii. Madagascar are o suprafata dubla fata de cea a Regatului Unit, insa o populatie cam cat Romania, astfel ca este un paradis al animalelor si plantelor. Pentru ca este rupta de continent, insula numara peste 11.000 de specii de animale si plante endemice

Un student al renumitei universitati britanice Cambridge, originar din Madagascar, este prezent in aceste zile la Brasov. Maafaka Ravelona a crescut in a patra insula ca marime din lume, situata in Oceanul Indian, in apropierea coastei de est a Africii. Madagascar are o suprafata dubla fata de cea a Regatului Unit, insa o populatie cam cat Romania, astfel ca este un paradis al animalelor si plantelor. Pentru ca este rupta de continent, insula numara peste 11.000 de specii de animale si plante endemice.
De altfel, 90% din plantele de aici si 80% din animalele care traiesc pe insula nu se mai intalnesc in alta parte a globului pamantesc. Lemurii – dintre animale – si baobabul dintre plante sunt cele mai cunoscute dintre speciile endemice si sunt prezente in fosta Republica Malgasa in mai multe subspecii. In lume exista 8 specii de baobab iar 6 dintre acestea se intalnesc in Madagascar.madagscar maafaka
Frumusetea salbatica a insulei atrage numerosi turisti, chiar daca tara este departe de Europa. Potrivit lui Maafaka, biletul este destul de scump, dar sa traiesti in Madagascar este foarte ieftin, ai nevoie cam de 6 lei pe zi pentru mic dejun, pranz si cina iar mancarea este foarte diversificata, asa cum este si in Romania”
Chiar daca vine dintr-un paradis creat de natura, Maafaka este incantat de ce a vazut pana acum la Brasov.
A urcat pe Tampa si a fost fascinat de frumusetea panoramei.
Considera ca Romania este una din cele mai salbatice tari din Europa din punct de vedere al vegetatiei si spera sa ramana mereu la fel de verde.
Maafaka a venit de marti la Brasov si sta 10 zile intr-un stagiu de practica pe care il efectueaza la Fundatia Propark.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.