M. Seitan, ordin pentru blocarea aplicarii HGR!!

M. Seitan, ordin pentru blocarea aplicarii HGR!!

0 209

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, miercuri, ca va emite o circulara pentru a nu fi sanctionate persoanele care nu si-au putut depune declaratiile privind contributiile aferente veniturilor din drepturi de autor (DDA) si alte activitati independente nici pana la finalul lunii viitoare.
El a mentionat ca cei in cauza nu vor primi penalizari pentru nedepunerea documentelor la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casa Nationala de Pensii si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate, pana nu va fi pus la punct un sistem de gestionare a acestor proceduri. „Nici macar pana la sfarsitul lunii viitoare n-or sa se plateasca astfel de penalizari, pentru ca este stiut ca penalizarea nu este facuta pentru a obliga un om sa vina maine la plata (…). De aceea, pana se aseaza sistemul, vin toti, isi depun declaratiile, le verificam daca le fac corecte, nu se percep astfel de penalizari. Penalizarile se percep pentru rea-credinta. Dupa ce se incheie aceasta perioada, o sa vedem cine n-a venit, de ce n-a venit, de la caz la caz”, a explicat Seitan.
Intrebat daca functionarii de la institutiile mentionate vor putea interpreta abuziv reaua sau buna-credinta a contribuabilului, ministrul a raspuns: „Nu, pentru ca va exista o circulara pe care o dau in sistem”.
Potrivit ministrului, numai in Bucuresti, in ultimele doua zile, 1.700 de persoane au depus declaratii la Casa de Pensii, privind contributiile aferente veniturilor din activitati independente.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.