Luxemburgul vrea sa investeasca la Sibiu

Luxemburgul vrea sa investeasca la Sibiu

0 87

Statul Luxemburg, care a impartit anul trecut statul de Capitala Europeana Culturala cu orasul Sibiu, doreste sa-si sprijine financiar orasul-frate prin realizarea unor investitii economice.
Guy Dockendorf, director general in Ministerul Culturii, Educatiei si Cercetarii din Luxemburg si Octavie Modert, secretar de stat pentru cultura, educatie si cercetare au devenit luni, cetateni de onoare ai Sibiului. In cadrul acestui eveniment, acestia si-au exprimat interesul de a reveni pe meleagurile transilvanene pentru a due la bun sfarsit acest plan de relansare economica a Sibiului.
Prezenti la Sibiu pentru a deveni cetateni de onoare ai Sibiului, Guy Dockendorf, director general in Ministerul Culturii, Educatiei si Cercetarii din Luxemburg si Octavie Modert, secretar de stat pentru cultura, educatie si cercetare in Luxemburg, au declarat ca dupa colaborarea culturala de anul trecut dintre Luxemburg si Sibiu, ar putea urma in viitor si o colaborare economica.
Astfel la inceputul anului viitor este asteptata la Sibiu o vizita a unei delegatii luxemburgheze in Sibiu. „Avem impreuna cu cei de la Sibiu astfel de idei si s-a planificat deja o misiune economica ce va veni din Luxemburg, pentru a studia posibile viitoare investitii economice aici” a declarat Octavie Modert. Primarul Klaus Johannis spune ca deocamdata nu se poate vorbi nimic concret, dar dupa aceasta vizita este posibil sa apara astfel de oportunitati de investitii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.