Luvru, cel mai vizitat muzeu in 2007

Luvru, cel mai vizitat muzeu in 2007

0 73


Aproximativ 8,3 milioane de turisti au vizitat in anul 2007, muzeul Luvru din Paris. Cifra se apropie de recordul de frecventare inregistrat in 2006 si continua sa il plaseze pe primul loc in randul celor mai vizitate mari muzee ale lumii.


Reprezentantii muzeului din capitala Frantei sustin ca, incepand in 2001, rata de frecventare a muzeului Luvru a crescut cu peste 60%, iar 40% din numarul total de vizitatori sunt persoane cu varsta sub 26 de ani. Desi cifrele finale privind frecventarea muzeului vor fi facute publice doar in luna februarie, se pare ca in anul 2007, cele doua expozitii mari prezentate la Luvru, „Praxitele” si „Le chant du monde: l’art de l’Iran Safavide, 1501 – 1736”, au atras 307.000 vizitatori.


?


Cele mai cunoscute tablouri din lume


Muzeul Luvru (in franceza Musee du Louvre) este cel mai mare muzeu parizian, dupa suprafata, si printre cele mai cunoscute muzee din lume. Cladirea este un fost palat regal situat in inima orasului Paris, intre malul drept al raului Sena si Rue de Rivoli. Curtea sa principala se afla pe axa bulevardului Champs-Elysees (Axe historique).


Este unul dintre cele mai vechi si mai mari muzee din lume, cu o lunga istorie in pastrarea patrimoniului artistic al Frantei, de la regii capetieni pana la imperiul Napoleonic.


Luvrul detine unul dintre cele mai cunoscute tablouri din lume, daca nu cumva cel mai cunoscut: „Gioconda” (sau Monalisa) de Leonardo da Vinci. Luvrul a fost deschis prima oara pentru public in 1793, de atunci fiind imbogatatit in permanenta. Muzeul are trei aripi: Denon, Sully si Richelieu. Intrarea in Luvru se face printr-un mini Arc de Triumf facut special pentru acesta.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.