Lupu a fost, ani de zile, paznic la banii Consiliului Local

Lupu a fost, ani de zile, paznic la banii Consiliului Local

0 586
Plenul de astazi al Consiliului Local Brasov va lua act de demisia consilierului local PSD Liviu Lupu, care a absentat de mai multe ori nemotivat, in ultimele luni, de la sedintele forului local. In 2013, Agentia Nationala de Integritate a apreciat ca Liviu Lupu, in calitate de consilier local, a votat hotarari prin care au fost aprobate bugetele locale pentru anii 2008, 2009, 2010 si 2011, din care au fost platite si contracte cu firmele private la care Lupu sau sotia lui sunt asociati.
Potrivit ANI, Liviu Lupu si-a creat indirect un folos material, semnand mai multe contracte de prestari servicii cu Consiliul Local si cu institutiile publice aflate in subordinea acestuia, in valoare totala de 3.300.000 lei. Inspectorii de la Integritate au considerat atunci ca Lupu s-a aflat in conflict de interese in materie administrativa si penala, pentru care au sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brașov.
In 18 ianuarie 2013, Agentia a constatat și existenta starii de incompatibilitate a lui Lupu. Procesul se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie și Justitie, dupa ce Curtea de Apel Brașov i-a respins contestatia si a mentinut raportul de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate.
Liviu Lupu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare, dar a si decis, in sfarsit, sa demisioneze din Consiliul Local.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.