Lupta împotriva încălzirii globale – Acordul privind Schimbările Climatice semnat de 155...

Lupta împotriva încălzirii globale – Acordul privind Schimbările Climatice semnat de 155 de state

0 230

Recunoasterea realitatii,  cresterea încălzirii globale, a dus la responsabilitate si la o tinta ferma: limitarea creșterii temperaturii medii globale la cel mult 2 grade Celsius, pentru a evita peste tot în lume fenomene tot mai periculoase generate de schimbările clime. Acordul a fost negociat și agreat la nivel mondial, în cadrul Conferinței Internaționale privind schimbările climatice de la Paris, din 12 decembrie 2015.
Peste 155 de state, printre care și România, au semnat la New York Acordul Istoric privind Schimbările Climatice, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) remis, vineri, AGERPRES.
România a fost reprezentată la reuniunea pentru semnarea în cadru oficial a Acordului de la Paris de o delegație condusă de ministrul Mediului, Cristiana Pașca Palmer.  val imens
Avertismentul specialistilor a fost cat se poate de clar temperatura medie globală poate ajunge la creșteri de 3,7 și 4,8 grade Celsius până în anul 2.100, în lipsa unor intervenții gândite la nivel mondial. Numai în anul 2014, economia globală a înregistrat pierderi de 300 de miliarde de dolari, față de 2.300 de miliarde de dolari, pagube cumulate în ultimii 40 de ani.
Acordul impune obligații juridice tuturor Părților. Conform documentului, toate statele trebuie să întreprindă măsuri naționale pentru atingerea angajamentelor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Totodată, țările dezvoltate trebuie să adopte obiective ale reducerilor de emisii poluante care să acopere întreaga economie, în timp ce țările în curs de dezvoltare trebuie să continue să-și îmbunătățească eforturile în lupta împotriva încălzirii globale, în funcție de situația lor națională.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.