Lupta anticoruptie, Prioritatea zero a Guvernului

Lupta anticoruptie, Prioritatea zero a Guvernului

0 180


Cu prilejul Conferintei internationale “Integritate si Anticoruptie in Administratia Publica” ce a avut loc marti 29.05.2007, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca ?“Standardele de performanta si de corectitudine ale statelor din Uniunea europeana trebuie sa devina o realitate a vietii de zi cu zi, iar administratia publica trebuie sa atinga, in cel mai scurt timp, aceste standarde”, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Seful Executivului a amintit ca lupta impotriva coruptiei a reprezentat prioritatea zero a Guvernului, iar de la 1 ianuarie 2007, odata cu aderarea la UE, combaterea coruptiei reprezinta o urgenta. „Romania este acum parte a Uniunii Europene, iar conduita europeana a tuturor institutiilor, a tuturor segmentelor societatii romanesti este o parte a identitatii sale” a spus primul-ministru.
Premierul Tariceanu a afirmat ca exista atat cadrul legislativ, cat si institutiile necesare pentru combaterea coruptiei. „Este timpul ca institutiile care au atributii in acest domeniu sa inceapa sa lucreze din ce in ce mai eficient”, a spus Calin Popescu-Tariceanu.
Primul-ministru a reafirmat hotararea Guvernului de a combate flagelul reprezentat de coruptie si a reamintit intentia Executivului de a modifica, prin ordonanta de urgenta, a Legii de organizare si functionare a Agentiei Nationale de Integritate. „Sunt convins ca prin aceasta imbunatatire a legii vom genera un instrument cu adevarat eficient in lupta impotriva coruptiei”, a declarat seful Executivului.
Seful Executivului s-a referit si la activitatea depusa de Agentia Nationala a Functionarilor Publici??si a apreciat ca aceasta a promovat agenda cetateanului, punand in aplicare o serie de masuri pentru a combate coruptia din administratia publica si pentru a moderniza administratia publica. „Lupta impotriva coruptiei si imbunatatirea performantelor din administratia publica sunt, de fapt, doua fete ale aceleiasi monede”, a spus premierul Tariceanu.


Acesta a afirmat ca este important ca o buna pregatire a functionarului public sa fie recunoscuta si din punct de vedere al salarizarii.??„Cred ca este nevoie de o abordare liberala in administratia publica, bazata pe performanta, pe rezultate si pe integritate, iar cea mai importanta evaluare a functionarilor o fac cetatenii, si nu guvernul. Daca cetatenii sunt multumiti, atunci evident ca si guvernul nu are de ce sa nu fie multumit”, a declarat seful Executivului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.