Lup turbat in Bistrita – Nasaud

Lup turbat in Bistrita – Nasaud

0 134

Trei persoane au fost atacate si muscate de un lup turbat in localitatea bistriteana Rebra, muscaturile lasand urme adanci in trupurile celor trei.
Prima victima a fost o femeie de 47 de ani, pe care lupul amuscat-o in zona capului, desfigurand-o.
La strigatele ei disperate, i-a sarit in ajutor sotul ei, in varsta de 51 de ani, fiind si acesta muscat de lupul dezlantuit.
Potrivit agentului sef Ioan Urda, seful Postului de Politie Rebra, lupul a intrat mai intai in curtea familiei Danci din Rebra, zona Valea Lunga, si s-a repezit spre un miel care se afla in ograda.
Ioan Danci (51 de ani) si Maria Danci (47 de ani) au sarit sa apere mielul, dar lupul i-a atacat, muscandu-l pe barbat de mana, iar pe femeie de gat si fata. La tipetele celor doi, lupul speriat a luat-o la goana prin sat, muscand mai multi cai si caini. Apoi a atacat un baiat de 17 ani care ingrijea o turma de oi. Tanarul a vrut sa-si apere oile, dar lupul i-a sfasiat un picior.
Agentul ºef Ioan Urda a declarat ca rudele baiatului au alergat lupul prin sat, reusind in cele din urma sa-l prinda si l-au lovit cu batele pana l-au omorat.
Toate cele trei victime au fost transportate la Spitalul Nasaud si apoi la Sectia de Boli Infectioase de la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud. Tanarul a fost transportat apoi, cu rani grave la picioare, la o clinica din Cluj, deoarece starea lui s-a inrautatit, celelalte doua victime ramanand internate, pentru ingrijirile care se impun in asemenea imprejurari, la Spitalul Judetean din Bistrita.
Medicul veterinar din Rebra a luat cadavrul lupului ucis si l-a transportat la un laborator din Bistrita pentru a vedea daca animalul era turbat. Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare din Bistrita-Nasaud au prelevat probe si au constatat ca lupul era bolnav de rabie, urmand ca in zona sa se instaureze starea de carantina, iar zona sa fie „pieptanata” de silvicultori, jandarmi si vanatori in scopul eventualei depistari a altori salbaticiuni contaminate cu rabie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.