Luni incepe sesiunea speciala a testelor nationale

Luni incepe sesiunea speciala a testelor nationale

0 60

Absolventii claselor a VIII-a care nu au sustinut in sesiunile anterioare examenul de capacitate sau teste nationale intra luni, 4 februarie, in febra examenelor. La Brasov, 820 de absolventi de clasa a VIII-a s-au inscris la ultima sesiune a Testelor Nationale (Capacitate). Acestia apartin promotiilor anterioare anului scolar 2007-2008, care fie nu au participat la nici o sesiune de finalizare a clasei a VIII-a, fie au mai sustinut astfel de examene, dar nu au promovat, fie si-au abandonat studiile.


Primul test este la limba si literatura romana, urmand ca pana in 7 februarie elevii sa sutina proba la limba si literatura materna, matematica si istoria romanilor sau geografia Romaniei, la alegere.


Rezultatele vor fi afisate in data de 9 februarie, zi in care elevii nemultumiti de notele obtinute vor avea posibilitatea sa depuna contestatii. Rezultatele contestatiilor vor fi afisate in 11 februarie.


Accesul candidatilor in centrele de examen la probele scrise se face in intervalul orar 7.30 – 8.30, pe baza buletinului/ cartii de identitate (a certificatului de nastere, in cazul in care candidatul nu are buletin/carte de identitate). Candidatii care nu au asupra lor aceste documente (certificatul de nastere, pentru candidatii care nu au buletin/ carte de identitate) si legitimatia de testare nu sunt acceptati in sala. In cazuri exceptionale, comisia de testare poate accepta candidati care nu au documentele mentionate anterior, daca sunt recunoscuti de un cadru didactic sau de doi candidati si sub rezerva prezentarii documentelor pana a doua zi. Daca acest lucru nu se intampla, lucrarea respectivului candidat va fi anulata, iar acesta eliminat.


Din momentul extragerii variantei nici un elev nu mai poate intra in sali. Dupa distribuirea subiectelor, candidatii au la dispozitie doua ore pentru efectuarea acestora. Nici un elev nu poate parasi sala, decat daca preda lucrarea scrisa si semneaza de predarea acesteia. Candidatii pot parasi centrul de testare cel mai devreme dupa o ora de la distribuirea subiectelor in sali. Daca un candidat se simte rau si solicita parasirea temporara a salii, va fi insotit de catre unul dintre cadrele didactice care supravegheaza, pana la inapoierea in sala de testare.


Candidatii surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau mijloace de comunicare cu exteriorul, cei surprinsi copiind in timpul desfasurarii testelor nationale sau comitand alte fraude menite sa le favorizeze rezolvarea subiectelor, sunt eliminati. Tentativa de frauda se pedepseste in acelasi mod.


Se interzice cu desavarsire colectarea sau favorizarea actiunii de colectare a unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul candidatilor, fonduri avand drept destinatie asigurarea cazarii, a meselor sau a altor beneficii pentru membrii comisiilor din centrele de testare sau de evaluare.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.