Luni incep cazarile in caminele studentesti

Luni incep cazarile in caminele studentesti

0 521

Cu cele 4.233 de locuri de cazare, Universitatea Transilvania reuseste sa acopere 70 % din cererile studentilor din prima etapa de repartizare. Anul acesta. din cauza cheltuielilor cu inlocuirea de urgenta a centralei termice, taxele au crescut cu 15 lei

Cu cele 4.233 de locuri de cazare, Universitatea Transilvania reuseste sa acopere 70 % din cererile studentilor din prima etapa de repartizare. Anul acesta. din cauza cheltuielilor cu inlocuirea de urgenta a centralei termice, taxele au crescut cu 15 lei: chiar si asa costurile de cazare in caminele brasovene sunt reduse in comparatie cu alte centre universitare.
Cele doua complexuri studentesti Colina si Memorandumului ofera 4233 de locuri de cazare pentru studentii care vor veni luni sa-si ia camerele in primire. Administratorii spun ca vor incerca sa cazeze in prima zi studentii din anii 2, 3 si 4, dupa care in a doua zi si a treia zi se vor concentra pe boboci.
Locurile ramase libere dupa prima etapa vor fi transmise la data de 1 octombrie si vor fi redistribuite. Conducerea Universitatii spera sa acopere astfel si anul acesta peste 80 % din cererile de cazare. Peste vara s-au facut igienizari dar si lucrari masive de reabilitare a caminelor pentru ca studentii sa aiba conditii bune de cazare. Datorita investitiilor, unele neprevazute, anul acesta cresc si taxele de cazare:
Taxele de cazare sunt intre 170 si 185 de lei pe luna pentru studentii care au obtinut un loc bugetat iar cei care sunt la invatamantul cu taxa vor plati intre 290 si 300 de lei pe luna pentru camin. Asta si pentru ca la Brasov unitatile de cazare trebuie incalzite in functie de starea vremii cateodata chiar si 6 luni pe an.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.