Luni 03.09.2007 Cristian Adomnitei a fost la Brasov

Luni 03.09.2007 Cristian Adomnitei a fost la Brasov

0 59

 


In judetul Brasov rata de absorbtie a fondurilor de la buget este de doar 8.69%


 


 Vizita inopinata la Inspectoratul Scolar Judetean Brasov,  a scos la suprafata slaba preocupare pentru activitatea de relatii cu publicul a institutiei brasovene.


Ministrul a constatat ca persoanele venite luni in audiente la sediul ISJ Brasov au fost nevoite sa astepte in ploaie din cauza ca nu incepuse programul. Dupa sesizarea ministrului, problema evident a fost remediata.
Cristian Adomnitei s-a intalnit cu sefii Inspectoratului Scolar Judetean Brasov, alaturi de care a analizat starea unitatilor de invatamant din judet si nivelul utilizarii fondurilor repartizate prin Hotarari de Guvern pentru consolidari, reabilitari imobile, reparatii capitale si asigurarea de utilitati la cladiri ce apartin unitatilor de invatamant preuniversitar.


Astfel, din 39.782 RON alocati judetului Brasov, incepand din luna mai a.c rata de absorbtie a sumelor alocate de la buget este de doar 8,69%.


In acest context, ministrul Educatiei a solicitat ISJ Brasov sa faca demersuri sustinute alaturi de autoritatile locale pentru a explica primarilor pasii ce trebuie parcursi in vederea cheltuirii fondurilor destinate imbunatatirii infrastructurii scolare.
Ministrul a vizitat ulterior Universitatea Transilvania, unde a avut o intalnire cu conducerea acestei institutii de invatamant superior ce numara peste 22.000 de studenti. In cadrul discutiilor, ministrul Cristian Adomnitei a prezentat propunerile MECT din proiectul de lege pentru invatamantul superior si a solicitat puncte de vedere in legatura cu acestea. La randul lor, reprezentantii Universitatii Transilvania au solicitat o suplimentare a fondurilor destinate dotarii laboratoarelor de licenta. Ministrul Educatiei si-a exprimat disponibilitatea de a gasi solutii pentru aceasta doleanta.


 


Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.