Luna „Florii-De-Colt” la Brasov

Luna „Florii-De-Colt” la Brasov

0 110

Fundatia Hospice „Casa Sperantei” organizeaza in aceasta luna la Brasov, pentru a 13-a oara consecutiv, Luna „Florii de Colt”, o campanie umanitara de strangere de fonduri in folosul bolnavilor cu prognostic limitat.


Scopul campaniei este de a aduce in atentia comunitatii brasovene nevoia de ajutor prin acordarea de servicii de ingrijire paliativa (de tip hospice) a bolnavilor care sufera de boli considerate incurabile.


Pana in data de 30 noiembrie, oricine doreste poate sa vina in ajutorul pacientilor hospice contribuind cu o donatie la una dintre cele 150 de biserici partenere si purtand floarea-de-colt, simbolul ingrijirii paliative in Romania.


?


Primul hospice din Romania


Hospice “Casa Sperantei” Brasov este primul hospice din Romania destinat asistentei bolnavilor oncologici in stadii avansate. In cei 15 ani de activitate, Hospice “Casa Sperantei” si-a adus contributia la imbunatatirea asistentei complexe a acestor bolnavi, la alinarea suferinte lor.


In anul 2002,? in cadrul unui studiu privind stadiul dezvoltarii serviciilor hospice si de ingrijiri paliative in Europa de Est, Hospice “Casa Sperantei” Brasov a fost evidentiat ca unul dintre cele 5 centre de excelenta, intre cele 476 de servicii investigate in 28 de tari. Evidentierea centrelor de excelenta a avut in vedere serviciile clinice acordate, capacatatea profesionala a personalului, programele de instruire si contributia la dezvoltarea serviciilor de ingrijiri paliative in regiune.


?


Serviciile hospice sunt gratuite


Toate serviciile acordate de hospice sunt gratuite. Ca organizatie de caritate, Hospice “Casa Sperantei” se preocupa de asigurarea fondurilor necesare, in asa fel incit toti acientii sa poata beneficia de ingrijiri gratuite.


Orice donatii sau sponsorizari sunt binevenite si permit asistarea unui numar mereu de pacienti mereu in crestere.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.