Luna aprilie, hotaratoare pentru soarta presedintelui

Luna aprilie, hotaratoare pentru soarta presedintelui

0 188

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat ca in opinia sa dezbaterea in plenul celor doua Camere legislative a cererii de suspendare din functie a sefului statului va avea loc intre 16 si 18 aprilie. „Vad undeva in jurul datei de 16-18 aprilie dezbaterea in plen a cererii de suspendare”, a declarat Vacaroiu, care a explicat si procedura parlamentara ce va fi urmata in cazul suspendarii din functie a lui Traian Basescu.


Astfel, presedintele Senatului a aratat ca, pe data de 10 sau 11 aprilie va avea loc sedinta Curtii Constitutionale, care va lua in dezbatere cererea Parlamentului privind suspendarea din functie a sefului statului, o decizie oficiala din partea acestei institutii urmand sa fie data publicitatii dupa 4-5 zile de la dezbatere.


Dupa decizia Curtii Constitutionale, care va fi comunicata in jurul datei de 15 sau 16 aprilie si care cuprinde un aviz consultativ, in termen de 24 de ore conducerea Parlamentului este obligata sa convoace cele doua Camere in sedinta comuna, unde se va supune spre dezbatere cererea de suspendare a presedintelui, raportul comisiei de ancheta si avizul Curtii Constitutionale.


El a adaugat ca, pe aceasta baza, toate grupurile parlamentare isi vor spune punctul de vedere, dupa care se va prezenta cererea de suspendare care se supune votului secret cu bile. Faptul ca Parlamentul asteapta dezbaterea cererii de suspendare a sefului statului in aceasta perioada a reiesit si din dezbaterile care au avut loc in sedinta Biroului Permanent al Senatului.


Astfel, pentru perioada 15- 20 aprilie, mai multe grupuri parlamentare au anuntat in sedinta Biroului Permanent, prin intermediul liderilor de grup, ca doresc sa amane delegatiile externe stabilite conform programului acestei Camere, au relatat surse din cadrul Biroului Permanent.


Motivul pentru anularea deplasarilor externe il reprezinta, conform surselor citate, dorinta partidelor ca in acea perioada toti parlamentarii sa fie prezenti in tara, pentru a nu lipsi la votul asupra suspendarii sefului statului.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.