Luminita Gliga expune in Franta

Luminita Gliga expune in Franta

0 65

Luminita Gliga este cunoscuta publicului brasovean iubitor de arta, prin numeroasele expozitii de pictura si distinctiile obtinute in tara si strainatate. Recent, artista din Brasov a fost selectata printre artistii profesionisti ai Frantei care expun la Galeria de Arta Thuillier. Galeria Thuillier este? una dintre cele mai prestigioase din capitala Frantei si din lume. Aici brasoveanca va expune in cadrul expozitiei „Le salon de septembre“.


?


Un palmares impresionant


Luminita Gliga este din Brasov, are 32 de ani si un palmares impresionant care o recomanda ca fiind unul dintre cei mai talentati si bine cotati tineri plasticieni romani. Luminita Gliga a absolvit, in 2002, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, sectia pictura, clasa profesorului Sorin Ilfoveanu. Din 2003 face parte din Uniunea Artistilor Plastici si Asociatia Internationala a Artistilor.


Drumul? tinerei in arta plastica este unul in continua ascensiune, Luminita Gliga reusind in cativa ani sa fie recunoscuta pentru arta sa nu doar in Romania, ci si in strainatate.


La 32 de ani are peste 30 de expozitii personale si colective deschise in Romania, Franta, Germania, Austria, Irlanda, Danemarca, Italia, SUA, Japonia, iar lucrarile sale fac inconjurul lumii gasindu-si locul in colectii particulare.


Printre premiile si distinctiile cu care i-au fost rasplatite munca si talentul se numara: “Diploma oficiala M.C.A.” si Medalia de Argint, Cannes, Franta (2006), “Diplome et Medaille de Vermeil” oferita de Societatea Academica franceza (2006), precum si numeroase premii ale unor organisme romanesti care au ca obiectiv promovarea actului cultural.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.