Lumini galbene intermitente pe trecerile de pietoni in Brasov

Lumini galbene intermitente pe trecerile de pietoni in Brasov

0 440

Inspectorii Primariei, impreuna cu politistii rutieri, au constatat ca peste 30 de treceri de pietoni din oras au nevoie de modernizare. Implementarea unor lumini galbene intermitente instalate in apropierea zebrelor este solutia gasita de specialisti, care incearca sa le puna in functiune, simultan cu iluminatul public

Inspectorii Primariei, impreuna cu politistii rutieri, au constatat ca peste 30 de treceri de pietoni din oras au nevoie de modernizare.
Implementarea unor lumini galbene intermitente instalate in apropierea zebrelor este solutia gasita de specialisti, care incearca sa le puna in functiune, simultan cu iluminatul public. Actiunile de verificare s-au intensificat dupa ce, la inceputul anului, doi brasoveni au fost accidentati mortal pe trecerile de pietoni.
Actiunea de verificare efectuata pe strazile din oras a constatat ca mai multe zebre au nevoie de semnalizare pentru prevenirea accidentelor rutiere in care pot fi implicati pietonii si conducatorii auto.trafic iarna1
Pentru a se reduce numarul de accidente rutiere, se va monta un tip de iluminat intermitent galben la toate trecerile de pietoni de pe traseele principale, unde traficul este foarte intens.
Aceste semnalizari speciale vor functiona odata cu aprinderea iluminatului public pe timp de noapte. Biroul de Iluminat Public se ocupa in acest moment de cele doua surse de iluminat, pentru a functiona concomitent.
Luminile ii vor obliga pe soferi sa reduca viteza si sa respecte semnalizarea si regulile de circulatie aplicabile in acea zona. Edilii atrag totusi atentia ca responsabili sunt toti participantii la trafic, care trebuie sa fie precauti atunci cand se angajeaza in traversarea trecerilor de pietoni sau atunci cand se afla la volan.
La inceputul lui ianuarie, un barbat de 60 de ani a fost accidentat mortal de deputatul liberal Mihai Dontu, pe o zebra situata pe Calea Bucuresti. Doar o zi mai tarziu, un alt brasovean, de 53 de ani, si-a pierdut viata, dupa ce un conducator auto l-a lovit mortal tot pe o trecere de pietoni, in cartierul Tractorul, pe strada Independentei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.