Lumina adusa de la Mormantul Sfant

Lumina adusa de la Mormantul Sfant

0 189

Credinciosii din Brasov si Sibiu au luat in acest an lumina adusa, pe calea aerului, de la Ierusalem, de la Sfantul Mormant, cu un avion special care a transportat intr-acolo si inapoi un sobor de preoti numit special in acest scop de Patriarh.

„La initiativa, cu sprijinul si cu binecuvantarea Inalt Prea Sfintitului Parinte dr. Laurentiu Streza, Mitropolitul Ardealului, Lumina Sfanta care se pogoara odata pe an la Mormantul Sfant, la Ierusalim, de Pastele ortodox, a fost adusa si in Mitropolia Ardealului, la bisericile din Sibiu si Brasov”, a declarat preot profesor Aurelian Reit, preot paroh al bisericii „Sfanta Treime” din Scheii Brasovului.

Parintele Reit, impreuna cu parohul de Bran, Gheorghe Coltea, au preluat Lumina Sfanta de la Otopeni si, cu un elicopter, au adus-o intai la Sibiu si apoi la Brasov, unde a fost preluata de preotii tuturor bisericilor din Protopopiatul Brasov.

„Este pentru prima oara cand Lumina Sfanta de la Sfantul Mormant a ajuns la Brasov. Ne bucuram ca, datorita Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane, credinciosii nos//”tri vor avea ocazia de a primi Lumina Sfântã pogorâtã peste Sfântul Mormânt de la Ierusalim”, a mai spus pãrintele Reit.

Duminica, in prima zi de Pasti, dupa terminarea slujbei celei De-a Doua Invieri, in bisericile brasovene a avut loc si un pelerinaj, organizat la initiativa I.P.S. dr. Laurentiu Streza, pelerinaj in cadrul caruia credinciosii si preotii de la mai multe biserici s-au aduna la una dintre acestea, unde au savarsit o slujba speciala.

Fiind mai sucit – asta neinsemnand ateu – spun ca Biserica, prin slujitorii ei, se transforma tot mai mult intr-un mare spectacol de prost gust, in folosul ei si a clasei politicienilor. Nu cumva ideea aceasta l-a bantuit si pe Eminescu, tipul cu inteligenta mai mare decat tot Parlamentul, Guvernul & clasa politica la un loc? Sau, in actualele conditii culturale, nu ati auzit de el?

Si oare, cu banii cheltuiti pe aceste deplasari, nu puteau fi alinate suferintele si nevoile atatora din tara asta? Cum atatea si atatea secole s-a mers pe sistem clasic, nu se putea continua asa? Caci lumina de la Sfantul Mormant nu este cu nimic mai sacra decat cea din oricare alt colt al tarii, daca exista adevarata credinta in Spiritul Suprem, fara prostirea si mai mare a „prostimii”.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.