„Lumea e condusă de demoni, nu de politicieni. Îi doare-n cot de...

„Lumea e condusă de demoni, nu de politicieni. Îi doare-n cot de populația lumii.”

0 41

Forţele mondiale se înarmează până-n dinţi!
Au cheltuit cea mai mare sumă din istorie.
Forţele mondiale se înarmează până-n dinţi!
Unii ca să se apere de invadatori, alţii ca să pornească războaie, probabil.
Pentru prima dată în istorie, cheltuielile mondiale cu apărarea au trecut anul trecut pragul de 2.000 de miliarde de dolari, şi urmează să continue să crească pe măsură ce statele europene îşi extind forţele armate ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.
În 2021, ţările din întreaga lume au cheltuit o sumă totală de 2.113 miliarde de dolari pentru apărare, cu 0,7% mai mult decât în 2020.

Cheltuielile cu apărarea au reprezentat 2,2% din Produsul Intern Brut mondial.

SUA şi-au păstrat poziţia de lider incontestabil în ceea ce priveşte cheltuielile cu apărarea, cu 38% din cheltuielile mondiale sau 801 miliarde de dolari.
În secolul XXI, la 32 de ani de la încheierea Războiului Rece, în loc ca preocuparea liderilor lumii să fie reducerea bugetelor militare și direcționarea resurselor către reducerea subdezvoltării, a malnutriției, a eradicării analfabetismului, rezolvarea crizei lipsei de apă potabilă în mari zone ale lumii, guvernele se împrumută tot mai mult, devin sclavi ai marii finanțe internaționalei, pentru a spori arsenalele militare.
Lumea e condusă de demoni, nu de politicieni.
Îi doare-n cot de populația lumii.
Manipulează marea turmă de bipezi lipsiți de discernământ critic în direcția pe care o vor. Uitați-vă ce se întâmplă pe rețelele sociale!
E dezastru!

Autor. Angelo Davidescu
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.