Lui Puchianu i s-a intredeschis Paradisul

Lui Puchianu i s-a intredeschis Paradisul

0 80

Oras daruit de natura cu vegetatie abundenta, Brasovul sufera mai putin de caldura decat alte urbe ale Romaniei, mult mai expuse caniculei. Dar nu doar clorofila de pe Tampa a luptat zilele acestea impotriva vipiei. La racorirea brasovenilor a contribuit vreme indelungata o reclama difuzata intens pe un post de televiziune local. Imagini mai eficiente decat o instalatie de aer conditionat. Tobogane cu apa, piscine de toate marimile, dusuri, sauna, hidromasaj. Toate deliciile acvatice menite sa invinga temperaturile de afara, stranse sub un nume promitator: „Paradisul acvatic”.


Impreuna cu pustoaicele mele, urmaream de ceva vreme reclama cu pricina si numaram zilele care ne desparteau de marea inaugurare. Care s-a produs in weekend-ul ce tocmai a trecut. Bineinteles ca am gasit altceva de facut si n-am apucat sa participam la evenimentul cel mai racoritor al verii brasovene.


Nu-i nimic, ne-am zis. Las’ ca mergem la inceputul saptamanii, cand o fi mai liber. Asa ca ieri dimineata ne-am inghesuit in masina calabalacul de plaja si toate naduselile care ne-au trecut de cand cu dogoarea asta ucigatoare. Cu gandul la baia ce ne astepta am ignorat arsita ce se instalase deja la ora 10 dimineata. Am ajuns la locatie, compatimindu-i pe nefericitii din trafic, pe care i-am abandonat in tentaculele fierbinti ale caniculei. Bietii de ei! N-auzisera de Paradisul acvatic.


Cu convingerea ca suntem favorizati de soarta, ne-am angajat pe aleea ce ducea la oaza din reclama. La poarta Paradisului veghea inger cu sapca si alura de portar, care ne-a facut un semn discret sa oprim. S-a aplecat spre geamul masinii si ne-a servit o propozitie congelata, numai buna in cuptorul din jur: „Nu s-a deschis inca. Se lucreaza”.


Mersi fain, domnu’ Puchianu. Am revazut aseara reclama la raiul acvatic a lu’ matale. Ba te-am vazut si pe matale recitand lent si raspicat poezia deschiderii stabilimentului, la 15 ani de cand ai vazut prin strainataturi modelul care te-a inspirat. Nu decalajul ar fi problema. Ci programul. Probabil n-ai mai iesit de mult pe-afara. Aia de pe dincolo, cand anunta ca se deschide ceva, chiar se deschide. La matale doar s-a intredeschis.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.