Lui Cancescu nu-i place Compania lui Scripcaru

Lui Cancescu nu-i place Compania lui Scripcaru

0 121

Desi negocierile pentru stabilirea participarii judetului si municipiului in noul operator de apa baltesc de ceva vreme, scandalul legat de Compania Apa face in continuare valuri. La suprafata disputei s-a depus un strat verde de matasea broastei, dar pe dedesubt apele se agita. Stabilirea procentelor in viitoare societate pe actiuni a trecut de faza argumentelor serioase si a intrat in zodia micilor manevre si tertipuri.


De o buna bucata de vreme, Consiliul Judetean si municipalitatea brasoveana incearca sa se puna de acord in legatura cu participarea in noul operator de apa ce va rezulta din transformarea Companie Apa dupa normele fixate de Uniunea Europeana. In urma cu ceva luni, negocierile pareau mult mai urgente decat sunt acum. Seful judetului, Aristotel Cancescu, soma municipalitatea sa se prezinte la discutii, sub amenintarea pierderii unui grant de peste 100 de milioane pe care Europa statea pregatita sa ni-l ofere in caz de reusita. Cum lucrurile tergiversau, pierderea banilor parea iminenta.


Negocierile s-au urnit intr-un final, dar era putin probabil ca municipiul sa-i dea Apa la moara judetului, cata vreme in disputa dintre cele doua institutii tocmai intrasera si cateva spitale, alaturi de o sumedenie de cabinete medicale. Dupa fiecare intrevedere ratata, Cancescu agita deasupra capului primarului Scripcaru bata grantului aproape pierdut.


La masa negocierii s-a reusit intr-un final stabilirea unei participatii de cate 42 de procente pentru judet si municipalitate. Intelegerea a tinut insa doar pana la urmatoarea sedinta de CJ, unde Cancescu a revenit la obsesia lui de 50%.


Intr-o incercare de a da mai multa seriozitate tratativelor, a fost invitat la Brasov chiar ministrul Mediului, Attila Korodi. Daca ministrul a putut veni de la Bucuresti, Cancescu n-a binevoit sa se deplaseze din biroul dansului pana in sala in care se purtau discutiile.


Dupa chiulul tras la intalnirea cu oficialul bucurestean, Aristotel s-a gandit sa-i treaca si primarului o absenta la catastif. Asa ca i-a dat intalnire intr-un birou neutru, dar a uitat sa-l si anunte. O buna ocazie de a-si debita apoi din nou povestea cu grantul UE.


Nu stiu cum de nu nadusesc cei doi fugarindu-se prin birouri pe tema Companiei Apa. Ca pe noi ne-au trecut deja toate apele doar uitandu-ne la cursele lor.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.