Lui Basescu i se injecteaza colagen

Lui Basescu i se injecteaza colagen

0 136

Puzderie de analisti pe toate canalele de televiziune. Droaie de priceputi care isi dau cu presupusul despre deznodamantul referendumului declansat de presedintele Basescu in locul demisiei. La unul din conclavurile injghebate intr-unul din studiouri zilele trecute, crema comentatorilor din tot spectrul politic. Subiectul, la fel de actual ca cel de saptamana trecuta sau de peste alte doua: Basescu, ultima noapte de minciuni, intaia noapte electorala, din seria celor ce vor urma in campania inceputa pe nepusa masa.


In ciuda staifului de care se bucura comentacii cu expunere in media romanesti, discursul anti-Basescu s-a aplatizat de tot si scartaie anemic precum o placa de patefon ovalizata. Insusi Cristian Tudor Popescu, marele guru al analistilor de la noi, altminteri spirit ager si profund, are o prestatie de coafeza cand vine vorba sa-l analizeze pe Basescu. In locul scrutarii competente a comportamentului prezidential si creionarii unui portret necrutator, CTP se apleaca desupra Basescului ca o cosmeticiana de cartier si emite banalitati despre ridurile marinarului. „Am observat ca gura i s-a schimonosit in timp ce zicea ca……”, „…avea fruntea incruntata” cand spunea nu stiu ce, „ochii nu-i mai stralucesc ca pe vremuri”.


Comesenii invitati la dezbatere ii tin isonul: „Am observat un Traian Basescu ….”, „Ieri, in piata, Traian Basescu avea o fata nu stiu cum”, etc, etc. Gura, nas, gat, urechi: vedetei manifestarilor „spontane” din pietele catorva orase ale Romaniei i se face un examen complet ORL, i se penseaza firele de par rebele dintre sprancene sau cele dizgratioase din nas. Dupa un iures cosmetic printr-un talk-show de felul asta, Basescu iese mai pomadat decat intra.


Ori imaginatia analistilor au intrat intr-o eclipsa totala, ori mimica versatila a marinarului exercita asa o fascinatie meduzeica incat faptele sale trec neobservate. Daca si unui ziarist dusmanos si atent de talia CTP-ului ii scapa esentialul si se fixeaza exclusiv pe fizionomie, ce pretentii sa mai ai de la ucenicii in meseria asta analitica si dificila?


Abia PSD-ul ce mai e-n stare sa produca comentarii virile despre dusmanul Basescu, trecand dincolo de masca vizuala cu extract de castraveti sau alte cucurbitacee cu care-si ingrijeste marinelul tenul. Alin Teodorescu, inveninatul activist pe care pesedistii l-au tinut ascuns ani de zile sub acoperirea de director al institutului lor de sondaje preferat, se cutremura descoperind asemanarile discursului lui Basescu cu ultimul speech al lui Nicolae Ceausescu inainte de a-si lua zborul cu elicopterul de pe cladirea CC-ului. Ca sa fim cinstiti, tot CTP a dat tonul, in timp ce se intrerupea o clipa din pensat.


Zau, domnilor analisti, iesiti cu ceva mai convingator, ce naiba! Dac-o tineti tot asa, o sa auzim in curand ca singurele solutii constitutionale pentru imperfectiunile lui Traian Basescu sunt un implant cu botox in buze si o injectie cu colagen in ploapa aia cazuta.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.