Lufthansa: cel mai mare operator aerian european !

Lufthansa: cel mai mare operator aerian european !

0 87

Grupul german Lufthansa a semnat, vineri, un acord de preluare a companiei Austrian Airlines (AUA), devenind astfel cel mai mare operator aerian din Europa, in concurenta directa cu Air France KLM si British Airways (BA).
Intr-o prima faza, Lufthansa va achizitiona o participatie de 42% la AUA, de la statul austriac, insa vizeaza preluarea integrala a companiei, operatiune estimata la 377 milioane de euro, dupa primirea avizului Comisiei Europene.
„Infiintam o alianta aeriana europeanape termen lung si ne asiguram ca interesele Europei sunt aparate. Trebuie sa gasim solutii pentru piata (aeriana, n.r.) fragmentata din Europa”, a declarat directorul general al Lufthansa, Wolfgang Mayrhuber.
Riscul ca executivul european sa blocheze preluarea AUA este „aproape de zero”, a spus Mayrhuber.
Integrarea operatiunilor companiei austriece va genera economii de 40 de milioane de euro si venituri suplimentare anuale similare.
AUA este printre ultimele tinte de achizitie ale Lufthansa, care includ si Brussels Airlines, bmi din Marea Britanie si Eurowings din Germania. In plus, grupul german concureaza cu Air France pentru o alianta cu Alitalia.
BA a anuntat, saptamana aceasta, ca negociaza o fuziune cu Qantas Australia, fara sa intrerupa discutiile cu operatorul spaniol Iberia.
Agentiile de rating Standard & Poor’s si Moody’s au redus, vineri, calificativul Lufthansa, ca urmare a cresterii indatorarii grupului pentru achizitia AUA.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.