Ludovic Orban, un infractor protejat de structuri

Ludovic Orban, un infractor protejat de structuri

0 111

Bogdan Chirieac îl face praf pe Orban și lansează o acuzație șocantă la adresa DNA!

Bogdan Chirieac: ”DNA n-a mai riscat, pentru că, într-un complet legal constituit, Ludovic Orban se prăbușește cu totul”

Analiză precisă și concluzie de excepție a cunoscutului jurnalist Bogdan Chirieac față de atitudinea pasivă a DNA față de Ludovic  și achitarea acestuia de către un complet actualmente nelegal.
Într-adevăr, presa a comentat uimită atitudinea DNA de a nu contesta sentința în cazul lui Ludovic Orban (contestație în anulare),  în urma deciziei CCR cu  privire la completurile de 5 judecători.
Pe de altă parte, DNA a făcut contestație în alte dosare, de exemplu al foștilor miniștri Elena Udrea, Dan Șova și Constantin Niță.
”E pe înregistrare cum a cerut 50 de mii de euro de la un om de afaceri, cash”, a izbucnit Bogdan Chirieac la Antena 3. ”Cash! Sigur, pentru campania electorală și pentru alte lucruri”, a constinuat Chirieac arătând diferența față de atitudinea DNA din cazul PSD – Mircea Drăghici.

Bogdan Chirieac

Într-adevăr, acuzațiile și probele în cazul Orban păreau clare, cel puțin în baza denunțului care a ajuns în presă. DNA putea măcar formal să facă această contestație, spune  Chirieac.
”Ca să spunem lucrurilor pe nume, DNA l-a grațiat pe Ludovic Orban”, a exclamat analistul politic, o formulă care va fi preluată de mass media.
Motivul  pentru care ”l-a grațiat DNA”? Ludovic Orban s-a dovedit ”un lacheu perfect al statului subteran”, explică Bogdan Chirieac.
”Este recompensa pentru băgarea în pământ a PNL de către președintele Orban”, spune Chirieac.
Analistul acuză chiar intenția DNA ca Orban să nu ajungă în fața unui complet legal constituit, tras la sorți – nu într-un în care judecători au fost numiți: ”DNA n-a mai riscat, pentru că, într-un complet legal constituit, Orban se prăbușește cu totul”, spune Chirieac.

”DNA n-a făcut (contestație), pentru că Ludovic Orban putea ajunge la un complet de judecată legal constituit, care, pe baza dovezilor concrete, înregistrării în care a cerut bani cash pentru campania electorală, în opinia mea, ar fi dat o pedeapsă cu suspendare”, e de părere Chirieac.

Cu alte cuvinte, Chirieac consideră că DNA ”l-a grațiat” pe Orban pentru că, odată contestarea firească odată depusă, șeful PNL ar fi fost condamnat!

Dragoș Dumitriu.

Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.