Ludovic Orban prevede amânarea Congresului PNL

Ludovic Orban prevede amânarea Congresului PNL

0 24

Băgat în corzi în ultima perioadă de grupul de la Cluj al lideilor din teritoriu nemulțumiți de negocierile sale din coaliție, șeful PNL trage de timp și condiționează fixarea congresului de mersul pandemiei. A și început o acțiune de reatragere a liderilor nemulțumiți din teritoriu cu momeli guvernamentale, funcții de secretari de stat și șefi de agenții guvernamentale.

Amplitudinea procesului și restricțiile, dar și frica, amână congresul
E un proces amplu (organizarea congresului PNL, n.r.), cel mai probabil, în funcţie de cum evoluează pandemia şi campania de vaccinare, când se vor reduce restricţiile vom începe procedurile.
Ele durează, pentru că, de exemplu, o să fie o perioadă de adunări generale în organizaţiile locale, care va fi cam de două luni, apoi alte două luni cât durează conferinţele judeţene şi apoi are loc congresul.
Deşi eu am anunţat public lucrul ăsta şi am explicat, într-un site de ştiri a apărut că eu vreau congres mai repede (aiurea n.n.) şi Florin Cîţu vrea congres mai încolo, spunând de faptul că e o dispută, că ar vrea şi Florin Cîţu să candideze la preşedinţia PNL”, a spus Orban la B1 TV. Probabil iarăși în rol de iepuraș tot… Cîțu.

Orban vrea Congres când condițiile o vor permite.
„Eu am declarat că punctul meu de vedere este că congresul trebuie organizat atunci când situaţia epidemiologică va permite acest lucru.
Este un proces democratic amplu, care începe de jos, de la firul ierbii, noi avem adunări generale în fiecare organizaţie locală, ăsta e primul pas.
La aceste adunări generale din fiecare organizaţie locală se aleg conducerile locale şi se stabilesc delegaţii la conferinţele judeţene, unde se aleg conducerile judeţene şi unde se stabilesc delegaţii la congres”, a precizat Orban

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.