Ludovic Orban pe drumul fără intoarcere la ieșirea din PNL

Ludovic Orban pe drumul fără intoarcere la ieșirea din PNL

1 68

Probabil brașoveanul ajuns președinte al partidului ce stăpânește guvernarea, urcat in cele mai inalte funcții din stat, in afară de una singură, este cel mai dezgustător și mai hidos exemplu de parvenire politică. Fără a avea vreo calitate specială, fără vreo competență extraordinară, a reușit, la inceput, in anii 90, gratie ascendenței sale securiste să se infiltreze in PNL, cu scopul desigur de a raporta tot ce vede acolo și de a executa ordinele acelora care au rămas la butoane pretutindeni in instituțiile puterii de stat, după revoluție. Si totuși și unei berze chioare, in cazul lui uneia bulversată de dorințele de putere, Dumnezeu ii face cuib.
In cazul lui Orban, Providența i-a oferit o ultimă șansă să-și spele urmele trădării partidului care l-a propulsat, atunci când a vândut toate ministerele economice relevante USR-Plus pentru sinecura sa de la vârful Camerei Deputaților. Și anume, șansa de a-l sprijini chiar și ipocrit pe Florin Cițu in momentul atacului mediatic, după dezvăluirea alcoolemiei sale americane, atac survenit neindoielnic din zona Coldea-Ardeleanu (Vulpea), prin platforma lor politică și informativă USR-Plus.

Orban, un urmaș al Anei Pauker mai degrabă, decât al Brătienilor
O splendidă luare de poziție in sprijinul contracandidatului său, și cu această ocazie in sprijinul guvernului condus de partidul său, l-ar fi repus in grațiile organizațiilor locale, cele care i-au reproșat in primul rând trădarea de acum opt luni. Liberalii de pe tot cuprinsul patriei ar fi exclamat: Ce om, ce caracter, iși apără premierul chiar dacă prin aceasta il menține la putere și poate pierde aproape sigur alegerile pentru președinția PNL! Alege onoarea partidului in defavoarea interesului său personal! Și astfel mulți dintre delegații care nu sunt legați direct de interese guvernamentale poate l-ar fi votat.
Mai punem la socoteală și eventualitatea un discurs excelent al șefului PNL, comparativ cu unul bolovănos și impiedicat al premierului Cițu. Iar el ce-a făcut in schimb? S-a stropșit cabotin cu o indignare virtuoasă la Cițu, care a băut vârtos inainte de a se urca la volan undeva prin America, cândva acum douăzeci de ani, și a fost arestat de poliția americană. S-a juxtapus peste retorica PSD și peste cea și mai agresivă a USR-Plus, ba chiar le-a și intrecut in corozivitate la adresa premierului.
Nu a luat in considerare replica părții adverse care i-a reamintit că el a condus o intreagă ședință de guvern băut, aspect confirmat din mai multe surse. Prin urmare, ce este mai grav, să conduci beat o mașină in tinerețe, dar n-ai accidentat pe nimeni, sau să conduci beat o țară intreagă, cu repercursiunile naționale de rigoare?

Din trădare in trădare, spre președinția mare
Caracterul infect al lui Orban nu i-a permis să fie fair-play și chiar generos, de dragul partidului, lucru pe care numai un om politic ce-și iubește partidul și țara il poate face. Sufletul său meschin, ce i-a izvorât pe linie paternă dintr-o entitate criminală care a terorizat România inainte de revoluție, Securitatea, l-a condus pe o treaptă mai inaltă a trădării, cea a alierii cu un partid adversar pentru a-și sabota propria formațiune politică.
Disperarea lui Orban de a asigura chiar și neprocedural cvorumul pentru depunerea, citirea și votarea moțiunii de cenzură a USR-Plus-AUR, pentru a prăbuși guvernul Cițu, este identică cu acțiunea lui Dragnea care și-a demis două guverne ale PSD-ului său.
Cu consecințele de rigoare. In interiorul PNL acțiunea sa este asimilată subminării propriului guvern, mai gravă decât cedarea ministerelor economice către pluseriști. Și el chiar iși imagina că in 2024 va fi candidatul PNL la Președenția României!

România, din nou teatrul de bătălie dintre serviciile secrete străine
Există desigur și aspectul abscons al intregii operațiuni de debarcare a useristului Stelian Ion, exact in momentul când se pregătea să ungă ca șefi ai parchetelor speciale magistrați fanatici HaștagRezist, care urmau să aplice teroarea penală impotriva tuturor adversarilor de la nivel inalt ai reziștilor.
Primele victime ar fi fost desigur liberalii, pentru a-i destabiliza și șantaja prin dosare penale pe modelul american importat sau impus de Codruța Kovesi. Renew Europe a lui Cioloș de asemenea nu este străină de tentativa de răsturnare a lui Cițu, in special pentru că premierul a cedat contractele de armament de miliarde de dolari Statelor Unite și nu Franței, aspect pe care Direcția Generală de Securității Exterioare a Franței, mai precis spionajul francez, este chemată să-l clarifice și să-l indrepte. Iar pentru aceasta era nevoie de procurorii șefi haștagiști ai DNA și DIICOT, care să constrângă guvernul să reorienteze respectivele achiziții militare.
Din fericire, scoaterea pluseriștilor de la guvernare, cea mai toxică formațiune politică ce a ajuns la putere in România, după legionari și comuniști, a barat ascensiunea magistraților Rezist la conducerea parchetelor speciale. Se pare că nici BND-ul german și nici Departamentul de Stat al SUA nu au fost străine de această manevră și au dejucat impreună cu SRI și cu președintele Iohhanis jocul axei Coldea(USR)-Cioloș(Plus)-DGSE(Macron-Renew Europe).
Ca mai mereu, spionajul german l-a surclasat pe cel francez, să ne amintim numai de invazia prin invăluire din direcția Ardenilor a măreței Franțe de către Germania in mai 1940, care a dus la prăbușirea francezilor după numai două săptămâni de război. Și atunci Abwehr-ul a anihilat cele două servicii de informații franceze, Premier și Deuxieme Bureau, astfel că armata franceză a suferit un colaps informativ, care i-a grăbit infrângerea.

O moțiune fără nici un viitor imediat și o scufundare in abis pentru Orban
Astăzi moțiunea USR-Plus-AUR, dezavuată de PSD,  nu are nicio șansă să treacă inainte de 25 septembrie, ziua răfuielii din interiorul PNL, pe care Cițu o va câștiga detașat, datorită meschinăriilor și trădărilor mult prea evidente și neglijente ale lui Orban. Care, in ipoteza că și in această confruntare guvernamentală dintre PNL și USR-Plus ar fi ținut partea partidului său și a premierului liberal, și-ar fi putut conserva funcția la Camera Deputaților și un loc important in partid, chiar dacă ar fi pierdut competiția cu Cițu pentru șefia partidului. Așa, drumul inspre abis pe care Orban l-a ales cu bună știință nu-i oferă nicio posibilitate de retragere pe aliniamente defensive dinainte stabilite și de reconfigurare pe scena politică românească.Va fi masacrat de vorbitorii iohanniști la Congresul PNL și nu va putea masca mult prea evidenta trădare a propriului partid in favoarea USR-Plus. Nu va obține mai mult de un sfert din voturile delegaților și așa va dispărea Orban din politica mare din România. In care a stat prea mult și fără rost oricum, in detrimentul nostru, al tuturor.

Libiu Mateescu           

COMENTARII

  1. VIERME ÎMPUȚIT DE LABIE MATEESCU, CEI MAI NENOROCIȚI CARE AU FOST LA PUTERE ÎN RRRUMÂNISTAN SUNT ȘOBOLANII ROȘII, NENOROCITULE!!!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.