Ludovic Orban despre anticomunistul Basescu

Ludovic Orban despre anticomunistul Basescu

0 57

Ludovic Orban, prim-vicepresedinte PNL, deci om cu greutate in partid si astfel putand exprima si vorbe mai grele, ii atrage atentia lui Traian Basescu: “Basescu nu ar trebui sa deschida gura despre Revolutie.”
Ce il face pe Ludovic Orban sa fie atat de categoric? Iata cum isi justifica el afirmatiile.
Orban afirma ca presedintele Traian Basescu a fost un privilegiat al regimului comunist, aceasta intr-o declaratie data Radio France International.
„Domnul Basescu nu ar trebui sa deschida gura despre Revolutie. Domnul Basescu a fost un privilegiat al regimului comunist, poate fi considerat chiar un nomenclaturist. Intreaga atitudine a domniei sale il face complet lipsit de legitimitate in a vorbi despre toata mentalitatea anti-comunista, de tot spiritul Revolutiei romane. Dintre cei care au participat la semnarea acelui acord (de la Timiºoara – n.a.), Crin Antonescu, Gheorghe Ciuhandu, Klaus Johannis, nu au fost nici macar membri ai Partidului Comunist, iar in ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, era un tanar membru al Partidului Comunist, fara niciun fel de functie”, a declarat Ludovic Orban.
Si ii dau dreptate. Lasand la o parte firea jegoasa a lui Basescu, ba chiar netinand cont si numind doar zvon faptul ca, inca din scoala de marina, Traienica soptea si dadea cu subsemnatul la Securitate, este stiut faptul ca orice ofiter de marina, imbarcat pe nave de cursa lunga – am avut in familie un unchi ofiter de punte pe nave de cursa lunga – era obligat sa-si ia un angajament de a comunica Securitatii tot ce ar fi crezut ca poate fi indreptat impotriva statului comunist roman. Ca san u mai vorbim de imporanta functie de la Anvers, ca sef de agentie, functie imposibil de obtinut cu vesta nepatata de flegma ceausista.
Asa ca domnul Basescu sa o lase mai moale.

Tot in cadrul interviului, Orban a precizat ca durata mandatului lui Klaus Johannis depinde de modul in care acesta va conduce guvernul.
„Nici un prim-ministru nu are nici o garantie ca va avea un mandat intreg, in momentul in care este instalat. Depinde de modul in care conduce Guvernul, depinde de performanta Guvernului pe care-l conduce, de masura in care aplica programul de guvernare. La inceput de mandat, in mod evident, Klaus Johannis are toate datele necesare pentru a beneficia de increderea noastra, iar programul de guvernare care va fi gandit si echipa guvernamentala pe care o va conduce va fi gandita pentru un mandat pana in 2012, aaa cum este normal si firesc, pentru ca Romania are nevoie in cel mai inalt grad de stabilitate politica, de stabilitate guvernamentala, de coerenþa in actul de guvernare, care nu poate fi asigurata decat in mod evident de un Guvern care sa exercite puterea publica un mandat”, a afirmat Orban.
Sa speram ca, dupa 6 decembrie, va fi intoarsa o pagina neagra din istoria Romaniei, in primul rand prin disparitia viitorului simplu cetatean Basescu Traian de pe firmamentul politic si, de ce nu, si social.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.