Lucrurile trebuiesc luate în serios! Ce ni se pregătește? Exerciții militare pe...

Lucrurile trebuiesc luate în serios! Ce ni se pregătește? Exerciții militare pe teritoriul României, atac cibernetic, oamenii nu pot fi internați în spitale

0 149

Evenimentele ultimelor zile arată de parcă România s-ar pregăti pentru un eveniment de mare amploare, iar cetățenii ar trebui să fie lipsiți de apărare.
Ambasada SUA la București a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj care s-a vrut a fi unul informativ, numai că evenimentele ultimelor ore nu au cum să nu fie îngrijorătoare.
Desigur, se poate spune că nu este nimic în neregulă, că tot ce e rău e din pricina PSD, că altfel am fi pe noi culmi de progres și civilizație.

Dar… Pentru că, da, întotdeauna există un ”dar” – conjuncție adversativă coordonatoare, hai să vedem ce s-a întâmplat.
Spuneam ceva mai devreme de un mesaj al Ambasadei SUA la București. Ei bine, aceștia susțin că au primit multe întrebări legate de prezența convoaielor militare americane în România.
Nu se poate! Chiar i-a întrebat cineva, nu au acceptat românii așa, pur și simplu, că niște convoaie militare se plimbă prin patrie? Sau au decis americanii să ne-o ia înainte cu întrebările și să ne spună ce ar trebui să auzim?
Mai departe, cică ”poate ați avut chiar ocazia să le întâlniți între Arad, Sibiu și Cincu”. Eu, mărturisesc sincer, n-am avut ocazia.

Pentru  testarea continuă a abilitățilorarmatei face parte din cultura militară americană, exercițiul a evaluat și timpul dedeplasare”, se mai arată în mesajul Ambasadei SUA la București.
Diplomații nord americani nu s-au oprit aici, ci, vrând parcă să demonstreze că sunt pregătiți militar și să arate amploarea exercițiilor derulate pe teritoriul României, au revenit cu o postare în care ne informează că, pentru prima dată în țara noastră, la poligonul Capu Midia au avut loc trageri cu sistemele americane de rachete Patriot.
Evident că postarea a fost însoțită și de imagini, steagul României fiind încadrat de cel al NATO și SUA, ca un prizonier fără putință de scăpare.

Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, persoane zâmbind, oameni în picioare şi în aer liber
”2d Cavalry Regiment a venit din Germania să participe la exercițiul #SaberGuardian, organizat de România și U.S. Army Europe. 

Sincer, Sergiu Nicolaescu reușea mai bine să creeze scene de război, dar asta e, omul a murit, nu se mai poate face nimic.
”Pentru prima dată în România, la poligonul Capu Midia au avut loc trageri cu sistemele americane de rachete Patriot, Avenger și Stinger, împreună cu sistemele românești Hawk și SA-6.
Succesul acestui exercițiu comun care face parte din #SaberGuardian19 arată adevărata capabilitate integrată de apărare a spațiului aerian”, au scris diplomații americani.

Atac cibernetic – SRI invocă lipsa… antivirusului
Ei bine, ieri, Centrul Național de Răspuns la incidente de securitate cibernetică – CERT-RO – a avertizat că a identificat o creștere semnificativă a atacurilor cu aplicații malițioase de tip ransomware.
În mesajul CERT-RO se arată că atacatorii și-au îndreptat atenția în special către instituții din domeniul sănătății, numărul entităților afectate fiind în creștere.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, astăzi, că a solicitat direcțiilor de sănătate publică să transmită instituției pe care o conduce dacă mai există spitale afectate.
Demnitarul a explicat că incidente izolate au mai existat, în care spitalele și-au pierdut datele și au fost recuperate de informaticieni.

”Aceste atacuri îngreunează enorm activitatea medical, împiedică internările, se pierd date referitoare la pacienți, referitoare la salarizare s.a.m.d.”, a explicat ministrul Sănătății.

Este posibil ca imaginea să conţină: nor, cer şi dungi

SRI a ieșit cu un comunicat în care a spus că spitalele atacate nu aveau antivirus!!!!!
Până și cel mai fraier cetățean din țara asta, care are un calculator își pune o trompetă de antivirus. Deci o asemenea afirmație sfidează inteligența tuturor. E aberant să crezi că spitalul Victor Babeș nu avea antivirus la sistemul informatic.
Din punctual meu de vedere, acest atac nu poate să fie decât un alt exercițiu care testează modul de reacţie al românilor – sau de absență a reacțiilor, după cum s-a văzut, cetățenii fiind mai dornici să injure puterea de la București, să comenteze la pozele Biancăi Drăgușanu sau să pună poze cu bere.
„Din datele pe care le deținem până acum, urmare a semnalărilor primite de CERT RO la nr special 1911 și transmise mai departe către Centrul Național Cyberint am constatat că sunt afectate de ransomware ul BadRabbit 4 spitale: Victor Babeș – București, Huși, Dorohoi și Alba Iulia. O echipa a CNC a plecat la Victor Babeș pentru a analiză situația și a ridică artefactele care ne permit să înțelegem cum are loc infecția și ce măsuri trebuie luate pentru a o opri.
Din analizele preliminare efectuate reise faptul că pentru oprirea infecției este suficientă intalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu. Cel mai probabil infecția se bazează pe inginerie socială (păcălirea utilizatorului) și nu pe exploatarea unei vulnerabilități (slăbiciuni) a sistemului. Ransomwareul nu este de mare complexitate, fiind detectabil de care orice produs antivirus clasic”, potrivit unui comunicat transmis de SRI.

Deci, concluzia e că suntem o țintă sigură, lipsită de reacţie și apărare.
Mai trebuie adăugat ceva?
Georgiana Arsene

https://inprimalinie.com/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.