Lucrarile la Maternitate ar putea fi amanate pana in decembrie

Lucrarile la Maternitate ar putea fi amanate pana in decembrie

Executivul Consiliului Judetean a decis sa mai aloce la rectificarea bugetara aproape 1 milion de lei pentru statia de sterilizare si pentru lucrari necesare la cele doua centrale, platite deja de consiliul judetean. Rectificarea bugetara trebuie sa treaca si de plenul Consiliului Judetean

Asta daca Banca Mondiala, cea care finanteaza lucrarile la vechiul corp al maternitatii va fi de acord cu propunere reprezentantilor Ministerului Sanatatii si ai constructorului Executivul Consiliului Judetean a decis sa mai aloce la rectificarea bugetara aproape 1 milion de lei pentru statia de sterilizare si pentru lucrari necesare la cele doua centrale, platite deja de consiliul judetean. Rectificarea bugetara trebuie sa treaca si de plenul Consiliului Judetean.
Dupa o perioada in care lucrarile la corpul vechi al Maternitatii Brasov au stagnat se pare ca lucrurile au intrat pe un fagas normal. Reprezentanti Comisiei Economice din Consiliul Judetean au facut recent o vizita pe santier pentru a analiza stadiul lucrarilor. Se pare insa ca acestea se vor finaliza cu 6 saptamani mai tarziu decat termenul maxim prevazut initial.maternitate3
La intalnire de marti, conducerea maternitatii a solicitat si o suplimentare de fonduri pentru alte investitii necesare mai ales in contextul lucrarilor care se defasoara in spital. Astfel, dupa ce s-au cumparat cu fonduri de la bugetul judetului doua centrale termice necesare pentru a asigura apa si caldura in cele doua corpuri de cladire, s-a reusit o economie de mai bine de 300.000 de lei, bani care vor fi folositi pentru statia de sterilizare.
Este insa nevoie si de fonduri suplimentare, mai precis de 960 000 de lei.
Dupa derularea lucrarilor corpul vechi va fi reabilitat, consolidat si modernizat din temelii. Pacientele vor avea la dispozitie saloane moderne cu doua si trei paturi, cu grupuri sanitare proprii si toate dotarile necesare iar salile de operatie vor fi si ele modernizate si utilate cu echipamente moderne.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.