Lucrările la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav vor continua si in urmatorul ciclu electoral

Lucrările la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav vor continua si in urmatorul ciclu electoral

0 605

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav, ramane in continuare principala investitie a judetului exploatata politic an de an, de mai bine de un deceniu. Nimic nu s-a schimbat in abordarea celor care conduc astazi Consiliul Judetean Brasov in lipsa celui care are acum probleme cu Justitia, Aristotel Cancescu. Daca acesta (figura de trista amintire pentru brasoveni) a exploatat Proiectul aeroport la fiecare ciclu electoral, in fiecare nou mandat (Aristotel Cancescu are patru mandate de presedinte al judetului; ultimul mandat intrerupt din cauze penale), de ce nu ar face-o si altii. Asa ca acest lucru se intampla si acum cand, in loc ca investitia sa mearga mai bine, aceasta tinand cont de faptul ca exista o majoritate politica in CJ cat si de faptul ca intreaga conducere face parte din acelasi partid (PNL), pentru aceasta investitie sunt de retinut… doar inca un an pierdut si muuulte declaratii (fara scuze…)
Ca avem dreptate in cele ce  afirmam, iata ce spune dupa prima sedinta de plen din 2016 Claudiu Coman, unul dintre cei doi vicepresedinti liberali care conduc astazi CJ Brasov: „Deocamdată nu se pot executa nici un fel de lucrări pentru că au apărut probleme în ceea ce privește transferul terenului (!?). coman vesteaLegea 297/2015, privind trecerea suprafaței de 200 de ha din administrarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr Brașov în administrarea Consiliului Județean a fost promulgată la sfârșitul lunii noiembrie 2015. Predarea terenului trebuia să se facă în termen de 30 de zile, însă nu s-a realizat. De asemenea, s-a constatat că datele topografice ale parcelelor nu mai corespund cu situația din teren”, după cum a afirmat Coman. Este de-a dreptul incredibil, ca dupa un an intreg (2015) de asteptat dupa Parlament (dincolo de faptul ca s-a asteptat degeaba, vom explica asta intr-un viitor articol), acum sunt probleme cu parcelele… asta ca sa se mai traga de timp si evident sa se raporteze „rezolvarile” in preajma alegerilor locale.
Si ca o concluzie iata spusele unui vicepresedinte, care incearca sa justifice intarzierea ultimilor ani:
„Este vorba despre o suprafață de 59,3 ha care se află în domeniul privat. Pentru ca situația să revină la normal am aprobat miercuri, în ședința de plen, treSEMN INTREBARE GANDITORcerea înapoi în domeniul public a acestei suprafețe urmând ca împreună cu Prefectura să vedem cum putem corela anexa respectivă, cel mai probabil printr-o Hotărâre de Guvern. Problemele trebuie rezolvate, nu vom da înapoi și vom face corectura din punct de vedere cadastral. Pe vechea lege noi suntem intabulați, deținem proprietatea asupra terenului. Pe noua lege, cea de anul trecut, a apărut această mică încurcătură, dar cred că împreună cu Prefectura vom găsi soluțiile, iar luna viitoare să finalizăm documentația și să o trimitem la București”, a dat asigurări sursa citată.
S-a inteles totul: este alb sa nu fie negru, va fi bine ca sa nu fie rau… Referitor la această problemă, tot el, vicepreședintele Consiliului Județean, a afirmat că în anul 2009, când s-a făcut pentru prima dată transferul de teren din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Județean pentru o perioadă de cinci ani (termen în care trebuia construit aeroportul) legea de la vremea respectivă permitea transferul de teren din domeniul public în domeniul privat. Si astazi ce prevederi sunt?
Ce nu vrea sa recunoasca nimeni din cei careau condus sau conduc inca, este faptul ca …nu s-a vrut finalizarea constructiei unui aeroport la Brasov. Motivele tin de fraudarea banului public si promisiuni electorale. Pentru ca daca se voia se putea realiza, variante au fost ca si finantari destul de multe (ce bine ar face daca cineva ar dezgroba hartiile bine dosite prin arhive). Motivele reale sunt ascunse. Trebuie sa se stie cine nu a vrut si a blocat finalizarea inevestitie si de ce?
Va reamintim ca pana in prezent, la viitorul aeroport internațional Brașov-Ghimbav este construită doar pista, în lungime de 2.850 de metri și 45 de metri lățime, care a fost inaugurată în toamna anului 2014 si ceva… gard.
Pentru ca in continuare acest proiect, vital pentru basoveni si o parte importanta din locuitorii zonelor invecinate, ramane la stadiu de viitor aeroport, brasovenii ar trebui sa stie foarte clar ce s-a facut la zi. Adica sa fie facut un Raport cu toate stadiile fizice pe fiecare obiect al investitiei si din ce fonduri s-a realizat totul. Deasemenea trebuie sa fie cunoscut de brasoveni la ce nivel de cheltuiala se ridica intretinerea si mentenanta a tot ce s-a executat pana acum si ce fonduri sunt necesare finalizarii investitiei. Vor fi mari surprize cand acest raport, daca se va face, va fi si public.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.