Luceafarul huilei la un pas de libertate

Luceafarul huilei la un pas de libertate

0 215

In 2004, in preajma alegerilor, era cat pe ce sa fie liber! Iliescu, dintr-un gest electoral l-a gratiat, dupa care, la protestele opiniei publice, a anulat decretul de gratiere, Miron Cozma fiind incatusat si dus din nou la penitenciar, dupa ce ajunsese acasa!


De atunci fostul lider al minerilor din Valea Jiului, zis si Luceafarul Huilei, a stat in penitenciar spre a continua ispasirea pedepsei pentru “mineriade”, fiind condamnat condamnat la 18 ani de inchisoare.


Iata ca la 2 ani de la alba-neagra eliberarii, Judecatoria Sectorului 5 a acceptat marti propunerea de eliberare conditionata a lui Miron Cozma facuta, luata saptamana trecuta, de Comisia Speciala de la Penitenciarul Rahova. Membrii comisiei s-au pronuntat pentru punerea in libertate a lui Cozma tinand cont de comportamentul decent al acestuia in relatiile cu personalul penitenciarului, relatiile neconflictuale cu ceilalti detinuti si interesul deosebit pentru activitatile religioase si sportive.
Decizia Judecatoriei este atacabila cu rescurs, ultimul cuvant avandu-l Tribunalul Bucuresti. Avocatul lui Miron Cozma, Adrian Roset, a declarat jurnalistilor ca „toate piesele din dosar” sunt in favoarea clientului sau, sustinand ca chiar daca solutia va fi atacata „nu crede ca vreo alta instanta din Romania va da o alta solutie”.
Audiat de instanta, Cozma a spus ca, in cazul va fi eliberat, va sta un timp la Timisoara, cu membrii familiei, ?dupa care e posibil sa paraseasca tara, fiind membru al unei organizatii muncitoresti internationale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.