Luare de mita – condamnare anulata, fapte prescrise

Luare de mita – condamnare anulata, fapte prescrise

0 120

Se pare ca in ultima vreme, sunt din ce in ce mai «in voga?» dezvaluirile pentru luare de mita. Apar tot felul de condamnari si pedepse, mai mari, mai mici, dupa caz, in functie de marimea «caltabosului?». De data aceasta, protagosnistul scenei cu luarea de mita este tot un politist. Cazul lui este mai special pentru ca se pare ca frauda sa a fost descoeprita la 3 ani dupa infapuirea ei. Intre timp, ?tefan Romocsa, inculpatul, a iesit la pensie si a plecat in strainatate, astfel ca, ancheta a fost mult intarziata.


Lucrurile s-au intamplat in felul urmator?: Doi cetateni au luat doua buletine de identitate ale altor persoane, momindu-le pe acestea cu gasirea unui loc de munca in strainatate. Acestia au folosit identitatile false pentru a-si face pasapoarte. Tot demersul a fost indeaproape supravegheat de politistul cu pricina, in shimbul a 150 de dolari de pasaport.


Totul ar fi mers perfect, daca cei doi nu ar fi depasit data limita de sedere in strainatate. Atunci s-a produs scurt circuitul. Persoanele reale, proprietarii de drept ai buletinelor de identitate au primit acasa interdictiile de parasire a tarii. Si atunci s-au pus toate firele cap- coada.


In noiembrie 2006, Stefan Romocsa (52 ani) a fost pus sub acuzare, iar saptamana trecuta Tribunalul l-a condamnat la trei ani de ?nchisoare cu suspendare. La pedeapsa se adauga si opt ani de supraveghere timp in care omul trebuie sa comunice permanent unde se afla. Pentru ca ancheta a intarziat atat de mult, faptele lor au fost prescrise. Punct.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.