Lua mita ca sa bage telefoane in puscarie

Lua mita ca sa bage telefoane in puscarie

0 97
Un angajat de la Penitenciarul din Codlea a fost prins in flagrant in timp ce lua mita. Agentul sef Vacariu Marius Ioan a fost ridicat luni pentru cercetari de lucratori ai Politiei Judiciare si retinut pentru 24 de ore. Barbatul a fost urmarit mai multe zile, timp in care a acceptat in doua randuri sa introduca in penitenciar telefoane mobile si pachete contra sumei de 100 de euro. Agentul nu este la prima abatere.
Inculpatul a fost prins in flagrant, luni in jurul orei 15:30. Aflat in afara orelor de program, Vacariu Marius Ioan a primit de la o ruda a unui detinut un pachet care continea doua telefoane mobile si suma de 400 de lei. Telefoanele urmau sa ajunga in  posesia unuia dintre detinuti, in timp ce banii intrau in buzunarul agentului, care  nu se afla la prima abatere, spune Alina Popescu, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov: Agentul sef Vacariu Marius are o vechime in sistemul pentenciar de 14 ani si a mai fost sanctionat disciplinar de catre conducerea Penitenciarului, confirma comisarul sef Claudiu Staier, purtator de cuvant al Penitenciarului Codlea.
Conform Statutului functionarilor publici din Administratia Nationala a Penitenciarelor, Vacariu va fi pus la dispozitia sefului institutiei pe perioada urmaririi penale. In cazul in care va fi arestat preventiv, va fi suspendat din functie. Anul trecut, in primavara, 4 angajati ai Peniteciarului Codlea – 3 ofiteri si un subofiter – au fost implicati intr-o altercatie cu unul dintre detinuti, dar, in urma cercetarilor, anchetatorii au decis scoaterea lor de sub urmarire penala.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.