Lovitură în plexul Puterii: Greva profesorilor primește sprijin puternic de la marele...

Lovitură în plexul Puterii: Greva profesorilor primește sprijin puternic de la marele capital

1 105

Greva profesorilor primește azi un sprijin de proporții epice, din partea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, organism care reunește reprezentanții a ceea ce am putea numi marele capital străin din România, dar și ai celui autohton.
Într-un interviu pentru siteul edupedu.ro, miliardara Măriuca Talpeș, șefa grupului pe educaţie din cadrul CDR, critică poziția guvernului și afirmă că greva profesorilor „e bine că se întîmplă, e o grevă a noastră, ca societate. Mingea este la puterea politică și are soluții”.
Noi susținem greva și e bine că se întâmplă. Părerea mea este că nu e o grevă a profesorilor. Cumva este o grevă a noastră, ca societate, pentru că vorbim despre respectul față de meseria de profesor, vorbim de statutul meseriei de profesor și de poziționarea sistemului de educație în România.
Mingea este la puterea politică, clar. Și are soluții. Numai să dorească și să înțeleagă că educația este un pilon al societății, nu o Cenușăreasă, nu o masă de profesori care ne deranjează și de care trebuie să scăpăm. Nu! Ei ne educă copiii, ei duc țara înainte – acești profesori” spune Măriuca Talpeș în interviu.
Aceasta mai arată că atitudinea Guvernului Ciucă față de profesori „este total greșită și lovește evident în moralul profesorilor și în prestigiul meseriei. Păi un tânăr mai vine în învățământ după ce vede atitudinea asta?”.
Profesorii în toată lumea, nu vorbim doar de România, sunt cea mai importantă meserie dintr-o țară, pentru că îți modelează tânăra generație, ți-o crește și fără o tânără generație nu numai bine educată, care inovează, care duce cercetarea, care duce tehnologia mai departe, nu ai o țară competitivă, o economie competitivă.
Tot mediul de afaceri, atât cât știu eu și lucrăm împreună în CDR, cu RBL, evident, este îngrijorat de faptul că nu punem bazele în școala noastră să avem profesori buni, ca să avem copii bine educați. Nu ai cum să ai educație, asta știți că a spus-o prim-ministrul Angliei și nu numai – nu poți să ai o educație mai bună într-o țară decât profesorii pe care îi ai!” avertizează Talpeș.
Coaliția pentru Dezvoltarea României este, reamintim, un organism-mamut care reunește cele mai puternice camere de comerț active în țara noastră, adică marele capital străin, de la cel american, german, francez, italian și britanic pînă la cel belgian, danez, olandez, turc, și multe altele, plus mari confederații patronale precum Asociația Oamenilor de Afaceri ori Concordia, unde se regăsesc băncile, marile firme din energie, marii retaileri, industria hotelieră, farmaceutică, auto șamd, într-un cuvînt, creme de la creme.
Anul trecut, Guvernul României şi membrii CDR au semnat un acord de colaborare privind consultarea pe câteva teme strategice pentru mediul de afaceri din România. CDR reprezintă companii românești și străine, mici și mari care contribuie cu peste 50% la PIB-ul României și angajează peste 1,2 milioane de oameni.
Faptul că prin vocea miliardarei Măriuca Talpeș, co-fondatoare a Bitdefender și unul dintre cei mai bogați români, alături de soțul său, CDR se plasează – într-un moment cînd alții văd rușii în spatele sindicatelor – puternic și hotărît în sprijinul profesorilor din stradă și critică dur guvernul este un semnal cutremurător pentru actuala coaliție de la putere. Unul care ar trebui să-i îngrijoreze profund pe Ciucă, Ciolacu, Iohannis & comp.

Autor: Bogdan Tiberiu Iacob
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.