Lovitura de teatru: UDMR vrea si Brasovul in Tinutul Secuiesc!

Lovitura de teatru: UDMR vrea si Brasovul in Tinutul Secuiesc!

0 282

Revendicarile si actiunile UDMR n-au nici limita, nici bun simt. Dupa ce acest ONG, participant fraudulos la alegeri si reprezentat nelegitim in parlament si guvern a cerut autonomie pana li s-a uscat liderilor limba-n gura, a trecut la fapte.


Desi este vorba doar de un gest aparent nevinovat, infiintarea unei asociatii, UDMR, in fapt, ne scuipa-n fata: La Sfantu Gheorghe s-a infiintat Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Pro Tinutul Secuiesc”, ce va reuni cateva zeci de consilii locale din judetele Covasna, Harghita, Brasov si Mures.


Proiectul este contestat de Forumul Civic al Romanilor din Covasna si Harghita, care se teme ca in spatele acestei asociatii s-ar ascunde alte obiective, ce au ca scop obtinerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice a asa-zisului Tinut Secuiesc.


Daca pana acum se vorbea doar despre Covasna, Harghita si Mures, iata ca udemeristii au pus ochii si pe centrul tarii, respectiv judetul Brasov. Desi acest judet n-are decat 7% maghiari, liederii UDMR s-au gandit ca per total da bine si ca o enclava romaneasca n-ar strica in asazisul Tinut Secuiesc.


Se pare ca pe fondul unei nepasari generalizate, ungurii isi fac de cap: intra in parlament printr-o organizatie apolitica, cer autonomie, interzic romanilor din Covasna si Harghita sa manance “painea secuilor”, isi bat joc de insemnele nationale si de ziua nationala, iar acum isi bat joc de natiunea romana, pretinzand intrarea chiar si a unui judet cu majoritate romaneasca covarsitoare intr-un asazis Tinut Secuiesc.


Lipsa de replica, de fermitate, din partea autoritatilor de la Bucuresti, indiferent cat de marunt ar parea gestul antinational, a permis UDMR sa se intinda la rahat. Poate ca la Bucuresti ?situatia nu pare ingrijoratoare, dar romanii din Covasna si Harghita sunt de-a dreptul discriminati in tara lor si nu le-as dori guvernatilor, ca sa dau un exemplu, sa se adreseze in limba romana si sa li se raspunda ostentativ in maghiara. Atata timp cat limba oficiala este romana, oricine pretinde ca nu o cunoaste trebuie pedepsit! Daca tot nu aplicam legea de ce naiba platim 1000 de parlamentari?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.