Loterii imobiliare la vremuri de criza

Loterii imobiliare la vremuri de criza

0 99

Piata imobiliara brasoveana inventeaza strategii impotriva crizei. Una dintre cele mai ingenioase apartine patronului unei agentii imobiliare din Codlea. Omul de afaceri s-a gandit ca sa vanda case la loterie, printr-o metoda preluata de la americani. Firma emite un numar exact de bilete de tombola, iar cand sunt acoperite toate cheltuielile, are loc o tragere la sorti. Castigatorul intra in posesia casei si plateste un impozit pe tranzactie.
In Romania, acest tip de vanzare nu este reglementat. Autoritatile vor sa incadreze acest tip de vanzare in categoria jocurilor de noroc, caz in care impozitul ar fi de doua ori si jumatate mai mare decat daca ar fi considerata tombola publicitara.
Pentru ca legislatia romaneasca nu prevede, insa, o astfel de modalitate de vanzare, tombola a fost intrerupta de catre organele fiscale. Patronul codlean a pregatit un memoriu si un set de acte pe care le-a expediat la Bucuresti, unde dorecte sa convinga autoritatile abilitate ca afacerii pe care o promoveaza i s-ar putea gasi un statul legal.
Cel putin la fel de interesanda ca ideea patronului imobiliar este, insa, reactia doritorilor de a participa la tombola pentru a intra in posesia vilei. Patronul a tiparit 10.000 de bilete, din care a apucat sa puna in vanzare, pana la intreruperea actiunii, doar 1.000. Sustine insa ca mai avea cam 4.000 de cereri. Chiar daca metoda risca sa fie taxata drept joc de noroc, contribuabilii la loterie nu vor deocamdata sa-si retraga banii. Doar cativa au facut cerere de returnare a celor 100 de lei cu care au intrat in joc. Ceilalti i-au comunicat patronului ca mai asteapta cu retragerea pana se lamuresc lucrurile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.