Lordul Digby Jones a sofat un Jaguar prin Brasov

Lordul Digby Jones a sofat un Jaguar prin Brasov

0 63

Acum ca s-au rarit binisor aluziile din presa despre baronii locali, era cazul ca mediul aristocratic mioritic sa se mai primeneasca. Asa s-a petrecut ieri la Brasov, cu ocazia vizitei lordului britanic Digby Jones. Ministru al Economiei in Marea Britanie, lordul revine astfel sub Tampa, la sapte ani de la prima sa vizita in urbea noastra. Prezenta sa la Brasov se datoreaza unui artificiu protocolar in cadrul vizitei oficiale pe care o intreprinde in Romania. Unde este insotit, asa cum a fost si la Brasov, de ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Excelenta Sa Robin Barnett, cunoscut prin aceste parti si gratie vizitelor la rezervatia Libearty de la Zarnesti.
Lordul Jones a dorit cu aceasta ocazie sa aiba o imagine clara a activitatii companiile britanice care activeaza la Brasov, printre care si filiala brasoveana a producatorului de medicamente GlaxoSmithKline, achizitorul in 1998 al Europharm, una dintre cele mai mari capacitati de productie ale industriei farmaceutice romanesti. Fabrica de la Brasov, inaugurata in 2002, care functioneaza conform celor mai stricte standarde in domeniu, a intrunit si aprecierea delegatiei britanice, care a vorbit in termeni elogiosi despre activitatea unitatii vizitate.
Periplul lordului prin Brasov a inclus o cursa din Piata Sfatului pana la Primarie la volanul unui Jaguar, marca sa preferata de automobil. Preferinta aristocratica pentru superba marca britanica este dublata de orgoliul lordului Jones de a fi originar din Birmingham, locul de nastere al Jaguarului, pe care se afla montate si cateva piese care se fabrica in momentul de fata la Brasov. Deplasarea cu limuzina a fost urmata de o intrevedere cu primarul Brasovului, in cursul careia lordul s-a declarat satisfacut de schimbarile pe care le-a constatat de la ultima sa trecere prin Brasov si a promis ca va recomanda orasul nostru investitorilor britanici, indata ce va fi convins de stabilitatea climatului politic si de afaceri.
Vizita lordului Digby Jones s-a incheiat cu un popas la Hospice Casa Sperantei, centrul de ingrijiri paliative pentru bolnavii incurabili. Delegatia britanica a fost impresionata de eforturile personalului de a alina suferintelor celor internati si au facut centrului o donatie generoasa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.