Logica lui Aristotel si interesul lui Cancescu

Logica lui Aristotel si interesul lui Cancescu

0 296

Logica lui Aristotel si interesul lui Cancescu


Neajunsul criticilor pe care adversarii presedintelui CJ, Aristotel Cancesscu, i le fac sefului judetului este ca nu-l iau deloc in serios. Este, de altfel, una din tarele acuzelor ce se impart cu generozitate in dreapta si-n stanga in lumea politica. Simulacrele de contestare, compromise din plecare, nu risca sa faca nici un rau adversarilor cata vreme sunt rostite cu jumatate de gura. Sunt mai degraba maraieli, cel mult ranjete, prin care se bifeaza opozitia ceruta de situarea in spectrul politic. Dupa trei-patru grimase, lucrurile reintra in matca lor, abia incretita de un val timid de contestare.


Nici promisiunile de dezvaluiri ale matrapazlacurilor locale, scrasnite de sub mustata deputatului brasovean Dumitru Puchianu, n-o sa se abata de la regula tangentei. Pe langa amenintarile fiorosului justitiar local, aluziile sindicaliste la dezinteresul aristotelian pentru soarta industriei brasovene sunt niste biete vorbe de claca. Motivul vi l-am spus: bietii viitori someri de la Tractorul, Rulmentul sau Nitramonia nu-l iau in serios pe Cancescu.


Ce-nseamna sa-l iei in serios pe Cancescu? Inseamna sa-l intelegi ad litteram pe Aristotel. Intr-un instructaj scurt despre regula silogismului, facut in timpul programului, sindicalistii ar putea intelege mai bine spusele maimarelui CJ. In loc sa-l acuze aiurea ca nu-i pasa de soarta industriei brasovene, muncitorii ar putea invata sa-i analizeze vorbele.


Nu degeaba peripatetizeaza Artistotel de atatea mandate prin curtea interioara a CJ. A inventat o logica de fier, care poate fi decorticata, dupa manual, in cele trei trepte clasice ale silogismului. Premisa majora: Cancescu a nasit?un parc industrial la?… Ina Schaeffler. Premisa minora: terenul de sub Tractorul & Rulmentul valoreaza mult pe piata imobiliara. Si concluzia: toata lumea va avea de lucru in viitorul parc de la Sanpetru, pe cale de a fi deschis.


E curata rautate sa mai spui ca asta-i nepasare pentru soarta industriei locale. Dupa cum e curata marlanie sa-i trimiti pe bietii oameni sa rasfoiasca la varsta asta manuale de logica elementara.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.