Logic şi de bun simţ: (şi) medicii din Braşov îl susţin pe...

Logic şi de bun simţ: (şi) medicii din Braşov îl susţin pe Arafat!

1 196


Medicii din Unităţi pentru Primirea Urgenţelor SMURD şi Servicii Publice de Ambulanţă , prin reprezentanţii lor, respectiv dr. Cristina Vecerdi – medic şef UPU-SMURD Braşov dar şi şi de Ramona Motoaşcă – asistent şef UPU-SMURD Braşov sunt semnatari alături de alţi medici din sistemul de urgenţe din toată ţara a unei petiţii de sprijin pentru Raed Arafat. Anunţul a fost făcut de personalul medical din sistemul de urgenţă, printr-un comunicat de presă, prin care aceştia declară ferm că se pregătesc de proteste. Mai exact ei avertizează că vor ieşi în stradă dacă va fi demis şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Sistemul funcţionează datorită lui Arafat
Pentru ca acest sistem să funcţioneze la randament maxim, a fost necesară nu doar crearea de către dr. Raed Arafat a mecanismelor de dezvoltare în continuare ci şi identificarea de căi prin care să se evite obstacolele ridicate pentru atingerea a exact acelor repere care astăzi i se reproşează, şi nu numai, pentru că nu au fost atinse. A fost nevoie de o muncă de convingere extraordinară pe care dr. Raed Arafat a trebuit să o ducă, zi de zi, pentru ca şi cel mai mic element de dezvoltare să treacă de voinţa celor care nu au înţeles sau nu înţeleg aceste mecanisme. Practic în ultimii ani sistemul a mai putut să evolueze doar ca urmare a acestui efort colosal pe care el l-a făcut”, se arată în comunicat.

,,Neprofesionistii” îl judecă pe Arafat
De altfel, medici care îl susţin pe Arafat susţin că „nici nu înţelegem ce i se reproşează. Care sunt acele lucruri, acţiuni sau nonacţiuni de care se face vinovat şi cine sunt cei care i le impută lui Raed Arafat? Unde a greşit dr. Raed Arafat la tragediile din Apuseni, Siutghiol, Colectiv sau Caracal? Să dăm cuvântul specialiştilor să se pronunţe. De ce nu profesioniştii din sistem sunt cei care sunt ascultaţi ci indivizii care au un unic mandat, compus dintr-o reformă fără cunoaştere şi de a schimba fără un fond?”.

Audit făcut de neprofesionişti
Totodată, semnatarii comunicatului susţin că „amploarea acestor ameninţări, mai mult sau mai puţin mascate, a ajuns la o dimensiune inimaginabilă şi la forme de manifestare care ne demonstrează, pe de o parte faptul că este un fenomen concertat, realizat pe mai multe căi, pe de altă parte faptul că cei care orchestrează aceste atacuri nu au nici măcar cunoştinţe de bază despre funcţionarea a ceea ce încearcă să distrugă. Ameninţarea demiterii dr. Raed Arafat înainte de finalizarea unor anchete sau audituri de către neprofesionişti (a rămas celebră acuzaţia Corpului de Control al Prim-Ministrului, de acum câţiva ani, prin care sunt criticate echipele de intervenţie de la Clubul Colectiv pentru că au făcut resuscitarea pe asfalt, deşi ghidurile de specialitate şi practică exact asta recomandă), realizarea unor auditări a căror teme se modifică de trei ori într-o săptămână, apariţia unor pseudo-oferte din domeniul privat cu pseudo-soluţii, sunt doar câteva din aberaţiile acestor jocuri care au un singur rol: cel de a satisface nevoi economice sau comerciale ale unui grup de oameni care nici măcar nu sunt capabili să ia o decizie, ascunzându-se în spatele unor aşa-zise «analize» sau «evaluări»”.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Foarte corect! Sunt si cetateni simplii care il sustin pe doctorul Arafat!
    Iesim im stradă alături de corpul medical!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.