Loganu’ numai duce. Mertanu aduce!

Loganu’ numai duce. Mertanu aduce!

0 69
Traian Basescu nu s-a intors pe cai mari. Discret cum il stim, grijuliu cu sentimentele ranite ale celor 7,4 milioane de romani care i-au cerut sa plece la referendum, marinarul a folosit un bidiviu mai mic. Un calut. Nu unul de mare competitie, ci unul pur si simplu de mare. Un calut de mare. Domnul prezident l-a luat consilier la Cotroceni pe fostul senator PDL Dorel Onaca, proprietarul unui firme de scafandri.
E clar. Traian Basescu nu va mai conduce corabia patriei  printre recifele crizei. A trecut pe submarin. Probabil ca asta e si motivul pentru care n-a mai facut de vreo zece zile nici declaratie. De fapt, nu tace malc. E doar in apnee.
Poate ca-si tine respiratia asa cum ar fi trebuit s-o faca de mii de ori inainte de a deschide gura si de a da drumul celebrului hahait. Poate si-a propus sa nu mai fie presedintele jucator care a exasperat o natie. Vrea sa fie prezident scufundator.
Nu stiu daca e o decizie inteleapta sau doar jindul dupa balacelile in piscina vilei Dante, de unde Ponta si Antonescu i-a scos dopul ca sa-l lase pe uscat. Uscatul dauneaza grav presedintiei, ar spune chelnerii de la Cotroceni, readusi acum la palat, dupa ce fostul suspendat si-a desigilat camera.
Pana sa se scufunde pana-n gat in trebile tarii, Traian Basescu a bifat cateva detalii de suprafata. S-a intors la Cotroceni in goana coloanei sepepiste de insotire, la bordul limuzinei Mercedes, din care descindea in urma cu 2 luni la palat Crin Antonescu, in timp ce Loganul prezidential parasea acareturile pe usa din dos.
Scena imi aminteste de un incident din campania haitelor de procurori porniti sa ancheteze fraudele la referendum. Una din cetacencele anchetate atunci povestea presei ce i-a zis un politist caruia ii ceruse sa o duca  inapoi acasa, de unde o ridicasera anchetatorii. Duba numai duce, i-ar fi raspuns organul, lamurindu-i misterele mecanicii anchetei.
Daca n-ar fi apneic in perioada asta, Basescu si-ar fi scos cu siguranta ieri capul de geamul limuzinei si ar fi hahait presei: „Loganu’ numai duce. Mertanu aduce”.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.