Locuri insuficiente la creşele de stat din Braşov

Locuri insuficiente la creşele de stat din Braşov

0 247

Pentru că cererile sînt multe iar locurile prea puţine, Serviciul Public Administrare Creşe aplică regula „primul venit, primul servit“. Serviciul se confruntă şi cu lipsa de personal

Peste 700 de cereri au rămas nerezolvate în cele 8 creşe de stat. Pentru că cererile sînt multe iar locurile prea puţine, Serviciul Public Administrare Creşe aplică regula „primul venit, primul servit“. Serviciul se confruntă şi cu dificultăţi legate de lipsa de personal, în acest moment avînd nevoie de 15 angajaţi noi.
În Braşov pentru anul şcolar 2018 – 2019 sînt înregistrate 1.457 de cereri pentru cele 805 locuri din opt creşe. Municipiul Braşov ar avea nevoie de aproape dublul locurilor pe care le are acum în creşe, la dispoziţia părinţilor care vor să îşi lase copiii într-un loc sigur, spune dr. Laura Şerban – director Serviciul Public de Administrare Creşe Braşov Rămân astfel în aşteptare, deci neonorate, sute de cereri.
Pentru a rezolva problema pe viitor, reprezentanţii creselor încearcă, alături de Municipalitate, soluţia construirii unor creşe noi.
Deocamdată, Consiliul Local a aprobat construirea a două creşe, una în zona Astra, pe strada Apollo, şi una pe strada Turnului.
Creşa de pe Apollo, va avea 80 de locuri iar cea de pe Turnului, cu 60 de locuri. O altă problemă a creşelor din Braşov este personalul, care nu se înghesuie pe locurile libere din aceste unităţi.
De asemenea, creşele braşovene au nevoie imediată şi de doi educatori puericultori – unul debutant, cu studii superioare, şi unul cu vechime de minimum 6 ani.
Pentru aceste posturi, înscrierile se fac pînă la data de 28 septembrie, iar probele scrise şi interviurile se susţin pe 16-18 octombrie. Educatoarele din sistem susţin că în acest domeniu dragostea faţă de cei mici este vitală.
Tot în această perioadă, serviciul va scoate la concurs şi un post de asistent medical, pe durată determinată, până la 1 noiembrie 2019, care să aibă studii postliceale şi vechime de minimum 6 luni în specialitate, dar şi un post de medic specialist, pe durată nedeterminată, cu vechime de minimum trei luni. Toate posturile libere în creşe au fost deja afişate pe www.cresebrasov.ro.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.