Locuri de parcare atribuite la foc automat in Brasov

Locuri de parcare atribuite la foc automat in Brasov

0 198

Bataia pentru parcarile de resedinta continua. Chiar daca au trecut mai bine de doi ani de la data la care au inceput sa fie atribuite locurile de parcare, exista inca nenumarate astfel de spatii care nu si-au gasit proprietar.
Primaria Brasov continua seria licitatiilor pentru achizitionarea unui astfel de loc pentru a-ti putea parca autovehiculul din dotare sub pervaz.
Conform hotararii luate de Consiliul Local Brasov in aceasta privinta, in parcarile de resedinta se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor/detinatorilor de autovehicule cu masa maxim autorizata pana la 3,5 t. cu exceptia celor de transport marfa sau calatori, detinute de persoanele juridice.
Detinerea unui autovehicul in proprietate sau in folosinta este conditie obligatorie pentru
a participa la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare din parcarile de resedinta.
Procedura de atribuire/licitatie se va organiza nominal pentru fiecare loc de parcare
situat in parcarea de resedinta.
Atribuirea locurilor din parcarile de resedinta si eliberarea abonamentelor tip resedinta
se va face numai persoanelor fizice domiciliate/rezidente sau persoanelor juridice proprietar ale unor apartamente in imobilele arondate acestor parcari.
Nu pot participa la procedura de atribuire persoanele fizice care nu pot dovedi
domiciliul/rezidenta si persoanele juridice care nu pot dovedi calitatea de proprietar a unui apartament, in imobilele arondate parcarii de resedinta respective.
Abonamentele tip resedinta dau dreptul folosirii locului de parcare 24 de ore/zi. Acestea
se vor elibera de gestionarul parcarii, respectiv Primaria Municipiului Brasov pe o perioada de 12 luni, numai dupa achitarea tarifului anual aprobat de Consiliul Local sau pretul licitat, dupa caz .
Tarifele aprobate de Consiliul Local in parcarile de resedinta se aplica dupa patru zone ale orasului si inseamna 156 lei /an pentru zona A, 144 lei /an pentru zona B, 132 lei /an pentru zona C si 120 lei /an pentru zona D.
Exista posibilitatea aplicarii unui tarif fragmentat, pe perioade mai mici. De asemenea, se acorda scutiri pentru categorii speciale de cetateni, iar pensionarii posesori de autovehicule, cu o pensie medie (sot+sotie) sub salariul minim pe economie, vor beneficia de o reducere cu 50% a tarifului de parcare aprobat de Consiliul Local sau a tarifului rezultat in urma licitatiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.