Locuri bugetate la Universitatea Transilvania

Locuri bugetate la Universitatea Transilvania

0 89
De miercuri a inceput cea de-a doua sesiune de admitere la Universitatea „Transilvania“ Brasov, perioada de inscriere urmind a se incheia pe 10 septembrie. Sint oferite peste 1.600 de locuri la 17 din cele 18 facultati din cadrul Universitatii, singura facultate unde nu mai sint disponibile locuri fiind Facultatea de Medicina.
Din cele 1.644 de locuri disponibile, 420 sint bugetate, 1.193 sint cu taxa, 11 sint locuri destinate tinerilor de etnie rroma, iar 20 tinerilor din Republica Moldova.
„Cele mai multe locuri disponibile sint la facultatile cu profil tehnic, ceea ce demonstreaza ca aceste facultati nu mai au cautarea de altadata. Se simte o scadere a cererii pentru inginerie, chiar daca putem vorbi anul acesta de o usoara revigorare, generata de investitiile facute in ultima vreme in zona Brasovului. Un exemplu elocvent in acest sens este Facultatea de Ingineria Lemnului, unde, desi avem solicitari pentru ingineri din partea multor societati comerciale, numarul candidatilor este mic. La facultatile de alt profil decit cel tehnic, majoritatea locurilor au fost ocupate inca de la prima sesiune de admitere, la facultatile de Alimentatie si Turism, Stiinte Economice si Administrarea Afacerilorm Psihologie si Stiintele Educatiei, Educatie Fizica si Sporturi Montane, Muzica, Litere. Drept sau Sociologie si Comunicare, nemaifiind disponibil nici un loc bugetat, chiar si numarul locurilor cu taxa fiind mic“, a declarat Ion Vasile Abrudan, rectorul Universitatii „Transilvania“.
In ceea ce priveste numarul locurilor bugetate, cele mai multe dintre locurile libere sint la Facultatea de Stiinte si Ingineria Materialelor, unde sint oferite 88 de locuri, urmata de Ingineria Lemnului (67 locuri), Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor (65), Design de Produs si Mediu (62), Inginerie Mecanica si Inginerie Tehnologica (cite 57 de locuri), Constructii (14) si Silvicultura si Exploatari Forestiere (un loc). In cazul locurilor cu plata, candidatilor le sint oferite 1.193 de locuri, cele mai multe la Facultatea de Litere (225),dupa care urmeaza facultatile de Silvicultura si Exploatari Forestiere (142), Inginerie Tehnologica (117). Sub 100 de locuri cu taxa sint disponibile la Facultatile de Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor (82), Sociologie si Comunicare (79), Psihologie si Stiintele Educatiei (70),Educatie Fizica si Sporturi Montane (68), Design de Produs si Mediu (67), Matematica si Informatica, Stiinte Economice si Administrarea Afacerilor (cite 63), Stiinta si Ingineria Materialelor (57), Inginerie Mecanica (32), Drept (19), Muzica (12), Alimentatie si Turism (4) si Ingineria Lemnului (un loc).
 
S.D.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.