Locuitori din zona Bunloc neagă declarațiile dezvoltatorului Alphaville cu privire la „colaborarea...

Locuitori din zona Bunloc neagă declarațiile dezvoltatorului Alphaville cu privire la „colaborarea cu comunitatea”

0 129

În decembrie 2019 era prezentată pe saitul Litera 9 situația de la Bunloc, unde trei dezvoltatori imobiliari vor să construiască blocuri. Cei trei dezvoltatori lucrează în acest moment la PUZ-uri prin care vor să schimbe funcțiunea dominantă a zonei, din „vile individuale, case de vacanță și turism” în „locuințe colective”.

La aproximativ două luni distanță, comunitatea din zona Bunloc reacționează la un articol publicat de BizBrasov, cu titlul „Alphaville colaborează cu comunitatea pentru ridicarea unui ansamblu rezidențial în zona Bunloc din Săcele”, cerând drept la replică.

Comunitatea Cartierului Bunloc a mandatat-o încă din 2018 pe avocata Iulia Kutti Muller pentru efectuarea opozițiilor și tuturor procedurilor legale în scopul stopării inițiativelor de modificare PUZ ale investitorilor (trei investitori: Alphaville, SC Gr. Montana Invest și Agetaps).

Redăm mai jos dreptul la replică:

„Opozițiile cetățenilor din cartierul Bunloc sunt FERME și CATEGORICE și sunt înregistrate la Primăria Săcele în procedurile de elaborare PUZ, iar știrea că se colaborează este falsă.

Comunitatea din cartierul Bunloc, 350 de persoane mai exact, se opun schimbării funcțiunii zonei din „vile individuale”, „case de vacanță” și „turism” în „locuințe colective”, blocuri cum spune omul simplu.

1. Dealul Bunloc este sit arheologic înscris în Repertoriul Arheologic Național cu cod RAN 40447.12, iar săpătura de unde au fost scoase obiecte ceramice de către arhelogi și predate Muzeului Național de Istorie a fost acoperită de investitor pentru a face parcări. Infracțiune potrivit legii 182/2000.

2. Pentru același amplasament al cărui proprietar este Bermo-Grup, societate din care s-a divizat Alphaville, în anul 2011 a fost pronunțată o hotărâre judecătorească prin care a fost anulată documentația de autorizare a proiectului imobiliar, hotărâre sfidată de „aceeași Mărie cu altă pălărie” (Alphaville) și implicit ignorată de Primăria Săcele, care a fost parte în acel dosar.

Cetățenii din Cartierul Bunloc nu colaborează, ci luptă din greu cu investorii, instituțiile de Cultură care dorm și cărora nu le pasă de patrimoniul istoric național, luptă cu Primăria Săcele ca să poată stopa abuzurile investitorilor și a autorităților publice implicate în procedura de modificare PUZ.”

I.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.