Locuinte consturite de RIAL in Fundatura Harmanului

Locuinte consturite de RIAL in Fundatura Harmanului

0 539
RIAL va construi doua blocuri noi de locuinte cu doua sau trei etaje, in Fundatura Harmanului. Apartamentele vor fi inchiriate cetatenilor aflati in situatii speciale, tinerilor orfani, cu dizabilitati sau cu varsta de pana la 35 de ani. In perioada urmatoare se va semna contractul pentru studiul de fezabilitate si pentru planul urbanistic zonal. La Directia de Servicii Sociale sunt inregistrate peste 2.000 de cereri de locuinte
Consiliul Local decidea, in luna septembrie a anului trecut, sa dea in administrarea RIAL doua parcele de teren, una in suprafata de 1.000 de metri patrati, cealalta de aproape 1.966 metri patrati. Rial a achizitionat deja, prin procedura directa, contractul pentru intocmirea documentatiei necesare construirii a doua blocuri de locuinte, in zona Fundaturii Harmanului. In aceste zile va fi semnat contractul pentru realizarea documentatiei Planului de Urbanism Zonal si a studiului de fezabilitate a imobilelor care vor avea regim de inaltime P+2 sau P+3, in functie de coeficientii urbanistici.
Cheltuielile aferente acestui contract pentru studiul de fezabilitate si Planul urbanistic zonal se ridica la 80.000 de lei si ar trebui sa fie gata in luna mai.
Dupa aprobarea Consiliului Local si, ulterior, a Consiliului Judetean, urmatorul pas va fi elaborarea documentatiei de avizare a lucrarilor de interventie. In paralel, Primaria trebuie sa identifice si o sursa de finantare pentru aceasta investitie.
Locuintele ar urma sa intre in proprietatea Municipalitatii pentru a fi date spre inchiriere, cu sume minime, cu prioritate pentru cetatenii aflati in situatii speciale, precum tinerii orfani, cei cu dizabilitati sau tineri pana in 35 de ani. Terenul din Triaj a fost acordat initial Agentiei Nationale pentru Locuinte, pentru construirea unor spatii de locuit pentru tineri; din lipsa de fonduri, anul trecut Consiliul Local a revocat hotararea si a luat inapoi terenul.
In prezent, la RIAL sunt inregistrate peste 2.100 de cereri de locuinte venite din partea brasovenilor care au nevoie de case. Peste 100 de cereri erau inregistrate anul trecut si la Directia de Servicii Sociale.
Anul trecut, Primaria a inmanat beneficiarilor cheile pentru 44 de locuinte sociale, dupa ce vechiul internat al Liceului de Alimentatie Publica a fost transformat in bloc de locuinte sociale.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.