Locuinte ANL la Brasov – promisiuni desarte ale regimului portocaliu

Locuinte ANL la Brasov – promisiuni desarte ale regimului portocaliu

0 52

Acum aproape doi ani, distinsa doamna Ministru a Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea promitea, impreuna cu edilii brasoveni, construirea a 400 de locuinte ANL in locul vechii unitati militare din cartierul Bratolomeu.
Anul trecut s-au predat, cu mare fast, cei 10.000 de metrii patrati, pe care se afla unitatea militara, in prezenta Elenei Udrea si a ministrului Apararii, Gabriel Oprea. Tot atunci a fost semnat si protocolul intre cele doua ministere si primarie in vederea constructiei unor blocuri prin ANL in respectivul loc. In total, in noile imobile din locul unitatii ar fi urmat sa se mute 400 de familii.
Potrivit declaratiilor facute de ministrul Elena Udrea, lucrarile ar fi trebuit sa inceapa inca din 2010, deoarece, sustinea aceasta „fonduri exista, atat de la bugetul de stat, cat si din incasarile rezultate in urma vanzarilor de locuinte ANL deja construite”. Costul estimat al tuturor celor 400 de apartamente era de aproximativ 10 milioane euro, iar 120 de locuinte urmau sa fie repartizate unor militari din Brasov.
Se pare ca doamna Udrea a uitat de aceste declaratii deoarece de mai bine de un an, de cand s-au incheiat demolarile, locul a devenit o parloaga, unde balariile au ajuns sa aiba aproape doi metri, numai bun de depozitat gunoaiele, dar si o hazna pentru oamenii strazii.
Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, a declarat ca proiectul blocurilor ANL ramane valabil, numai ca demersurile birocratice au fost de durata. „Noi am intocmit documentatia necesara, iar, acum, este in curs de avizare la ANL. Cel mai probabil, pana la finele saptamanii, se vor incheia procedurile, iar reprezentantii ANL se vor apuca de treaba si desigur, vor ingradi si locul”, a explicat Sorin Toarcea. Acesta a mai precizat ca in perioada urmatoare Politia Locala isi va intensifica patrulele in zona pentru a veni in sprijinul locatarilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.